A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664209.6262.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Producatorii de materiale de constructii cer taierea zilelor libere legale
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
25-10-2016, ora 10:25

Producatorii de materiale de constructii cer taierea zilelor libere legale

Articol de Madalina Irimia
Producatorii de BCA si elemente prefabricate din beton cer presedintelui Iohannis si politicienilor sa renunte la trei zile din lista sarbatorilor legale, la scurt timp dupa ce parlamentul a mai introdus inca doua zile libere. Producatorii spun ca zilele libere au consecinte negative asupra rentabilitatii companiilor.

Organizatia patronala a producatorilor de BCA - PRO BCA si asociatia producatorilor de prefabricate din beton – Prefbeton a anuntat ca isi exprima profunda dezamagire privind decizia Parlamentului Romaniei de a introduce inca doua zile libere, respectiv 24 ianuarie si 1 iunie, in lista sarbatorilor legale prevazute de Codul Muncii.

„Atragem atentia ca cele doua legi de completare a Codului Muncii vin dupa ce pe parcursul traversarii crizei economice si in perioada care a urmat lista sarbatorilor legale s-a completat cu inca trei zile nelucraoare, respectiv Rusaliile, Adormirea Maicii Domnului si Sfantul Apostol Andrei, astfel incat in perioada 2009 – 2016 numarul zilelor libere a crescut cu cinci“, se arata intr-un comunicat al celor doua patronate, care cer presedintelui sa nu promulge legea privind declararea zilei de 1 iunie ca zi nelucratoare.

Romanii au din acest an 14 zile libere, opt dintre ele fiind sarbatori nationale, dupa ce presedintele Klaus Iohannis a declarat ziua de nastere a sculptorului Constantin Brancusi drept sarbatoare nationala, marcata anual pe 19 februarie.

Patronatele sustin ca noile zile libere apar in contextul in care la nivel european a existat o tendinta de reducere a numarului de zile libere, in fruntea listei fiind Portugalia care in scopul redresarii economice a renuntat sa mai acorde libere pentru patru sarbatori legale. Fruntasii Europei in materie de zile libere sunt spaniolii si elvetienii care beneficiaza de 37, respectiv 28 de sarbatori nationale legale. Un studiu prezentat recent de Bloomberg arata ca europenii lucreaza cu aproape 258 de ore mai putin in fiecare an sau cu o ora mai putin in fiecare zi.

Zilele libere la romani

Anul Nou: 1 ianuarie si 2 ianuarie

Ziua Unirii: 24 ianuarie

Ziua lui Brancusi: 19 februarie

Pastele: 1 mai si 2 mai in 2016

Ziua Internationala a Muncii: 1 mai

Rusaliile: 19 iunie si 20 iunie

Adormirea Maicii Domnului: 15 august

Sfantul Andrei: 30 noiembrie

Ziua Nationala a Romaniei: 1 decembrie

Craciunul: 25 decembrie si 26 decembrie

Sursa: capital.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii