ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
23-02-2016, ora 13:09

Problemele taximetristilor, in atentia Primariei Iasi

Articol de Cristian Amariei
Primarul interimar Mihai Chirica a avut luni, 22 februarie, o intrevedere cu reprezentantii taximetristilor din Iasi. La eveniment au participat reprezentanti taximetristilor (operatori, dispeceri, angajati), Camerei Taximetristilor, Politiei Rutiere, Politiei Locale si Primariei.

„A fost o intrevedere foarte contructiva pentru toate partile. Am convenit sa avem intalniri lunare, coordonate direct de catre mine, pentru a gasi solutii la problemele cu care se confrunta taximetristii. O prima masura, care va fi pusa in aplicare maine dimineata, este crearea de locuri de asteptare pe soseaua Nicolina. Acestea vor fi amenajate pentru a nu bloca intersectiile sau mijloacele de transport. Totodata, am transmis reprezentantilor Politiei Rutiere si Politiei Locale sa se axeze mai intai pe preventie, pe avertizare si apoi pe sanctionare atat in ceea ce priveste taximetristii, cat si a celor care impiedica activitatea de taximetrie”, a afirmat edilul Iasului.

Alte probleme discutate au vizat controalele excesive ale Politiei Rutiere si Politiei Locale, finalizate cu amenzi, suplimentarea locurilor de taxi, in special pe soseaua Nicolina, problema „taximetristilor pirat”, amenajarea de statii de preasteptare, in special in zona centrala, permisiunea de a stationa in alveolele destinate mijloacelor de transport in comun dupa ora 22.00, coordonarea mai activa intre angajatii si proprietarii firmelor de taximetrie, cat si intre primii si Primarie, desemnarea a doi reprezentanti ai taximetristilor (unul din partea societatilor si unul din partea persoanelor fizice autorizate), desemnati de catre Camera Taximetristilor, in Comisia de circulatie a Municipiului Iasi.

De asemenea, au fost analizate posibilitatea amenajarii de locuri suplimentare de stationare in zona centrala, introducerea unor automate pentru comanda taxi in zona centrala (cu buton pentru fiecare dispecerat), implementarea unei conduite vestimentare decente pentru taximetristi.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii