ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
09-06-2015, ora 15:12

Probleme neasteptate pentru Putin: De ce e fortat sa-si tina bombardierele strategice la sol

Articol de Cristian Amariei
Ministerul rus al Apararii a decis sa opreasca toate zborurile bombardierelor strategice Tupolev Tu-95, dupa un incident petrecut luni care s-ar fi soldat cu moartea unui pilot si ranirea altuia.

Luni, un Tupolev 95 a iesit de pe pista la aterizare si a suferit un incendiu la motor, scrie International Business Times.

De asemenea, cei doi piloti ai bombardierului au suferit rani grave si au fost spitalizati de urgenta. Unul dintre piloti a decedat in cursul noptii de luni spre marti, iar celalalt se afla in stare grava, scrie Agerpres care citeaza Interfax.

"Accidentul s-a petrecut in timpul unui zbor de antrenament la baza aeriana Ukrainka, in regiunea Amur, la ora 17.00, ora Moscovei. Avionul Tu-95 a iesit de pe pista in timpul accelerarii. Nu avea munitie la bord. Potrivit informatiilor preliminare, focul de la motor a fost cauza accidentului", a precizat ministerul.

Tu-95 este un bombardier strategic cu patru motoare folosit in timpul Razboiului Rece si care a reaparut in atentie recent, pe fondul confruntarii Rusiei cu Occidentul.

Nu se stie cat timp flota de bombardiere va sta la sol, insa pauza este binevenita pentru fortele aeriene europene, care au fost nevoite sa reactioneze la sute de zboruri rusesti in ultima perioada, unele incluzand si Tu-95. Avioanele Rusiei au zburat deseori in ultimele 15 luni in spatiul aerian din apropierea granitelor europene, starnind ingrijorare.

Sursa: ziare.com
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii