A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662150.6828.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Problema severa cu care se confrunta unul din patru romani. Locul Romaniei in topul saraciei din UE
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
17-04-2016, ora 11:12

Problema severa cu care se confrunta unul din patru romani. Locul Romaniei in topul saraciei din UE

Articol de Madalina Irimia
Romania ocupa locul al doilea intr-un top al saraciei din Uniunea Europeana. Romanii se numara printre europenii care se gasesc in situatia de a nu avea o masa consistenta, care sa contina carne, cel putin o data la doua zile si ingheata in propria casa, din cauza lipsei banilor necesari pentru asigurarea incalzirii locuintei. Potrivit datelor valabile pentru anul 2015 publicate de Biroul European de Statistica Eurostat, rata saraciei pentru tara noastra atinge pragul de 24,6%, limita depasita doar de vecinii bulgari, unde procentele ajung la 34,2%.

In analiza Eurostat s-au luat in calcul parametri precum posibilitatea cetatenilor de a-si achita facturile lunare, asigurarea incalzirii locuintei, un concediu de cel putin o saptamana pe an, detinerea diverselor dispozitive electronice si electrocasnice sau a unui autoturism, dar si posibilitatea de a-si asigura o masa care sa contina preparate din carne sau echivalentul lor vegetarian macar o data la doua zile. In realizarea clasamentului a fost luata in calcul indeplinirea a cel putin patru dintre aceste conditii.

4,886 de milioane de romani se confruntau cu saracia severa in 2015. Cu aproape un sfert din populatie aflata in aceasta situatie, Romania se situeaza pe locul al doilea in Uniunea Europeana, dupa Bulgaria, care inregistreaza o cifra cu aproximativ 10 procente mai ridicata (34,2%, adica 2,468 milioane de persoane).

Situatia ramane grava in tara noastra, desi din 2012 pana in prezent, aceasta este cea mai scazuta rata a saraciei. In 2012 procentele se ridicau la 29,9%, iar anul 2014 aducea o rata de 26,3%. Romanii se numara printre europenii care nu-si permit sa-si achite lunar facturile sau sa aiba o saptamana de vacanta anual, nu mai vorbim despre posibilitatea de a pune pe masa, macar o data la doua zile, preparate din carne.

In topul 3 al saraciei din UE se mai afla Grecia, cu 22,2%. Se stie ca tara a trecut printr-o profunda criza economica, deci aceasta proportie este explicabila. Pe locul al patrulea se situeaza vecinii unguri. 1,878 milioane de cetateni ai Ungariei se confrunta cu probleme financiare severe.

Sursa: gandul.info
     
Tag-uri: romania, top, saracie
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii