A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727674840.6716.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Problema de fizica pe care cercetatorii nu o pot rezolva. Rezultatul corect va fi recompensat cu un milion de dolari
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
12-12-2015, ora 11:56

Problema de fizica pe care cercetatorii nu o pot rezolva. Rezultatul corect va fi recompensat cu un milion de dolari

Articol de Cristian Amariei
De-a lungul timpului, oamenii de stiinta s-au confruntat cu numeroase probleme privind lumea subatomica. Uneori, cercetatorii au fost capabili sa rezolve aceste probleme, alteori nu. Se pare ca unul dintre cele mai importante mistere ale fizicii nu poate fi rezolvat prin calcul matematic, acest fapt constituind o premiera pentru lumea stiintifica.

Problema se refera la fenomenul cunoscut sub numele de decalaj spectral. Termenul desemneaza energia de care are nevoie un electron pentru a trece din stare latenta in stare excitata. Cu alte cuvinte, nu suntem capabili sa facem predictii cu referire la starea macroscopica a unui material, prin analizarea structurii sale microscopice.

Decalajele spectrale sunt foarte importante pentru studierea comportamentului materialelor. Aceste decalaje reprezinta calitatea esentiala a semiconductorilor, folositi ca si componente principale ale circuitelor electrice. Prin urmare, identificarea modului in care apar aceste decalaje ar putea revolutiona industria energetica.

Miza rezolvarii acestei probleme este foarte mare. Institutul pentru Cercetarea Matematicii din Peterborough, Marea Britanie, ofera un milion de dolari celui care reuseste sa aduca rezultate valide.

Sursa: descopera.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii