A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719832922.7335.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Privirea nou-nascutului poate anunta probleme de comportament
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-07-2015, ora 13:11

Privirea nou-nascutului poate anunta probleme de comportament

Articol de Cristian Amariei
Faptul ca un nou-nascut poate privi un timp mai lung sau mai scurt un obiect sau o persoana ar putea anunta viitoare probleme de comportament in copilarie - cel putin asa arata un nou studiu realizat de o echipa de cercetatori italiano-britanica, publicat in Scientific Reports si mentionat de fr.news.yahoo.com.

Dupa ce au observat privirea unor bebelusi de pana la patru zile, cercetatorii italieni si englezi le-au analizat comportamentul cand au mai crescut. Au descoperit ca nou-nascutii care au privit obiecte un timp mai scurt erau mai inclinati sa aiba probleme de comportament mai tarziu, in copilarie, intre trei si zece ani.

Oamenii de stiinta au inceput cercetarea in 2004, cand profesorul Teresa Farroni a studiat atentia vizuala a 180 de nou-nascuti intr-o maternitate din Italia. Cercetatorii le-au aratat imagini bebelusilor, analizand capacitatea de concentrare a fiecaruia. Cand copiii au avut trei-zece ani, au fost contactate din nou 80 de familii pentru continuarea studiului. Parintii copiilor au completat chestionare avand ca tema comportamentul celor mici, precizand indeosebi capacitatea lor de a-si controla emotiile sau de a avea o fire dificila.

Dr Angelica Ronald, principalul autor al studiului, a afirmat ca, intr-o anumita masura, cercetarea a eliminat influenta mediului asupra comportamentului copiilor. Ea a adaugat ca, pentru prima oara, 's-a aratat ca exista o legatura importanta intre felul in care nou-nascutii privesc imaginile si comportamentul si temperamentul lor din copilarie'.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii