A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1735957466.95.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Principalul factor responsabil de acumularea kilogramelor in plus. Ce se intampla in organism cand mancam prea mult dulce
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
27-04-2016, ora 11:07

Principalul factor responsabil de acumularea kilogramelor in plus. Ce se intampla in organism cand mancam prea mult dulce

Articol de Madalina Irimia
"Cat am glicemia?" Vine intrebarea dupa ce va faceti analizele. Glicemia este reglata de hormonul numit insulina, iar valoarea acesteia va arata inclusiv cand aveti prea multe kilograme in plus.

Deseori, pomenim insulina doar in imprejurarile in care vorbim despre diabet. Putini stiu insa ca are un rol important in procesul de ingrasare. Insulina este principalul hormon anabolizant. Se ocupa cu cresterea tesuturilor si le spune celulelor sa stocheze energie sub forma de grasime.

Mancati mult, cu adevarat pe saturate. Pancreasul actioneaza in forta si descarca hormonul numit insulina. Acesta are grija ca substantele din hrana sa mearga spre tesuturi si sa va hraneasca. Dintre toate alimentele, principalii stimulatori ai secretiei de insulina - care de altfel fac sa apara si excesul - sunt faina alba si zaharul.
Daca dupa o masa de pranz cu proteine si grasime, mancati imediat un desert, insulina actioneaza ca un veritabil hormon de crestere celulara.

Dr. Antonela Burlacu, medic primar endocrinolog: "Cantitatea de insulina este mare, initial isi face treaba foarte bine si de aceea apar depozitele adipoase, ulterior apare rezistenta la insulina care duce la diabet."

Asadar excesul alimentar se transforma in depozit gras cu ajutorul acestui hormon. Aici incepe cercul vicios. Grasimea colectata nu este o masa care zace, ci care genereaza la randul ei hormoni.

Dr. Antonela Burlacu, medic primar endocrinolog: "Adica insulina exista in corpul nostru, dar nu mai poate sa actioneze in tesuturi si atunci apare sindromul metabolic caracterizat de cresterea colesterolului, tensiunii si riscului de boala cardiovasculara."

Glicemia - zaharul din sange - este reglata de insulina. O cantitatea mare din acest hormon inseamna ca nivelul glicemic este scazut in sange. Cu alte cuvinte, vi se face foame sau tanjiti dupa ceva dulce.

Recomandarea este sa evitati dulcele si sa alegeti o masa cu proteine animale - carne sau peste - si salata. Asta pentru a nu produce in exces tocmai insulina. De asemenea, e important sa nu mancati repede. O masa principala are nevoie de cel putin 30 de minute. In digestie este implicat tot organismul. Intre mese beti doar apa.
Cel mult 2.000 de kilocalorii zilnic, dar nu mai putin de 1.500, spune o alta regula a propriului organism.

Serban Damina, nutritionist: "Avem nevoie de 1.500 de kilocalorii doar pentru a functiona, plus de asta se adauga ce mai consumi prin diverse activitati fizice. Trebuie sa-ti acoperi acest necesar la un moment dat, nu poti sa traiesti doar in deficit."

O masa sarita pe parcursul zilei va face ca seara sa mancati fara a simti ca va saturati. Cantitatile mari de hrana va zapacesc si creierul si pancreasul.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Tag-uri: glicemie, diabet, dulce
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii