ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-06-2016, ora 10:55

Primul om din lume care va primi 1.250 de dolari pe luna pentru a nu face nimic

Articol de Cristian Amariei
Pentru urmatoarele 12 luni, un barbat pe nume Edwin din Sarasota, Florida, va primi 1.250 de dolari pe luna fara a fi nevoit sa faca ceva in schimbul banilor.

El a castigat la sfarsitul lunii mai 15.000 de euro in cadrul unei loterii organizate de un ONG din San Francisco. Evenimentul face parte dintr-un experiment social, cu scopul de a observa cum se descurca oameni din diferite parti ale lumii cu un venit minim asigurat.

La loterie au participat 3.128 de persoane din zeci de state, iar banii oferiti au fost stransi printr-o campanie pornita in luna ianuarie pe site-ul de crowdfunding Indiegogo.

"Priviti-l ca pe un bonus pe care Edwin l-a primit", a explicat Cameron Ottens, unul dintre cofondatorii ONG-ului My Basic Income. "El nu trebuie sa faca nimic pentru acesti bani, dar avem speranta ca va deveni si el un activist in cadrul organizatiei noastre."

Un alt "job" de vis a fost oferit in urma cu doi ani de Jauntaroo, un website de turism. Acestia au lansat un concurs care a avut ca premiu job-ul de vis: explorator-sef al lumii.

Inspirati de statul Queensland, care in 2009 a lansat o campanie de promovare care a implicat angajarea unui administrator de insula, cei la Jauntaroo au anuntat ca doresc sa angajeze un "explorator-sef al lumii". Postul presupune vizitarea a peste 50 de tari si este platit cu 100.000 de dolari pe ani, noteaza CNTraveler.com.

Din miile de candidati care s-au inscris, marele norocos a fost un australian de 27 de ani, Tyson Mayr. Acesta a fost declarat castigator in urma finalei de la Abu Dhabi. Calatoria sa va incepe in luna martie, iar printre locurile pe care urmeaza sa le viziteze se numara insulele Maldive, Santa Lucia sau capitale europene precum Berlin si Paris.

Mayr este deja un turist experimentat - a vizitat 54 de state pana acum si a desfasurat activitati caritabile in Uganda si in alte state din Africa.

Sursa: businessmagazin.ro
     
Tag-uri: bani, asigurare, loterie
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii