A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664062.8095.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Primul ROBOT AUTONOM care va ingriji pacientii din spitale (VIDEO)
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
27-01-2013, ora 11:03

Primul ROBOT AUTONOM care va ingriji pacientii din spitale (VIDEO)

Articol de Madalina Irimia

Autoritatea americana pentru certificarea medicamentelor si aparaturii medicale, FDA, tocmai a certificat primul robot autonom cu scopul de a fi folosit in spitale.

Cu numele de RP-VITA, robotul din imaginea de mai sus va incepe in curand sa misune prin holurile si saloanele spitalelor din Stale Unite. Suficient de destept incat sa ocoloeasca peretii si sa evite oamenii, robotul se descurca singur sa ajunga de la un punct la altul, scrie playtech.ro.

Pentru ca nu putea lipsi un iPad din ecuatie, RP-VITA vine si cu o aplicatie destinata tabletei Apple. Aceasta din urma permite doctorilor aflati in deplasare sa interactioneze de la distanta cu pacientii. Partea cea mai buna este ca acest robot este util si la altceva decat socializare. Prin intermediul unor porturi, aparatul interactioneaza perfect cu aparate pentru ultrasunete, stetoscoape, otoscoape si nu numai. Ca sarcina ,,trecuta in fisa postului”, RP-VITA a fost aprobat de FDA pentru ,,monitorizare activa a pacientilor aflati in pre-operator, peri-operator si post-operator, inclusiv tratament cardiovascular, neuro, prenatal, psihologic sau alte operatiuni de examinare si diagnosticare.”

Sursa: realitatea.net

     
Tag-uri: robot, spital, pacienti
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii