A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664481.2836.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Primele schimbari radicale pentru puterile NSA dupa dezvaluirile lui Snowden
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-06-2015, ora 09:58

Primele schimbari radicale pentru puterile NSA dupa dezvaluirile lui Snowden

Articol de Madalina Irimia
Senatul american a votat o lege, marti, ce reformeaza programul guvernamental de supraveghere care permite colectarea informatiilor privind comunicatiile telefonice a milioane de americani. Legea a fost trimisa spre promulgare presedintelui Barack Obama, la Casa Alba. Acesta a semnat legea la scurt timp dupa ce a primit-o.

Revizuirea politicii de securitate instituita dupa atacurile de la 11 septembrie 2001 pune capat sistemului expus de fostul contractor NSA, Edward Snowden, scrie Reuters.

NSA, agentia nationala de securitate a SUA, a colectat si analizat inregistrarile convorbirilor telefonice, in cautarea unor indicii privind posibile acte de terorism, insa nu a avut permisiune sa asculte continutul convorbirilor.

Legea de acum, numita USA Freedom Act, este rezultatul unei aliante intre democratii din Senat si unii din cei mai conservatori senatori republicani si constituie o victorie pentru presedintele Obama. Acesta a reactionat pe contul sau de Twitter ca este bucuros ca legea a trecut.

La 7 mai, un tribunal federal a decis ca strangerea masiva de date privind convorbirile telefonice este ilegala.

Noua lege permite companiilor de telefonie sa colecteze si sa stocheze datele telefonice la fel ca si pana acum, cu scopul de a emite facturi pe baza acestor date. Insa in loc sa mai livreze datele si serviciilor americane de informatii, companiile vor fi nevoite sa le dea numai dupa o cerere a Guvernului aprobata de Tribunalul pentru Supravegherea Informatiilor Externe.

Sursa: ziare.com
     
Tag-uri: sua, nsa, schimbari
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii