ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
30-05-2016, ora 10:55

Primarita de 25 de ani care a furat 4 milioane de dolari si isi conducea satul pe WhatsApp

Articol de Cristian Amariei
Lidiane Leite, cunoscuta drept primarul WhatsApp, a devenit o emblema a coruptiei din Brazilia, scrie BBC.

Tanara de 25 de ani conducea micul sat Turi do Augusto, din municipiul Bom Jarim, ce se afla in inima celei mai sarace regiuni a Braziliei, inainte de a fi arestata de autoritati.

"Inainte sa devin primar eram saraca. Aveam un Land Rover, acum conduc o Toyota SW4. Poate ar trebui sa-mi cumpar o masina mai luxoasa pentru ca, multumesc lui Dumnezeu, am destui bani sa fac asta", scria ea pe Instagram. "Pot sa-mi cumpar tot ce vreau. O sa-mi cheltuiesc banii pe ce vreau si nu ma intereseaza ce zic oamenii", se mai lauda tanara.

Dar nu aceste declaratii au atras atentia autoritatilor asupra activitatii sale, ci faptul ca scolarilor nu li se oferea mancare in timpul petrecut la scoala, fapt reclamat de parintii copiilor. Acum autoritatile cred ca Leite ar fi furat, in perioada 2012-2014, 4 milioane de dolari din banii publici.

Lidiane Leite vindea lapte din usa-n usa cand s-a hotarat sa candideze la primarie dupa ce iubitul acesteia a fost impiedicat sa candideze deoarece se afla sub investigatie de catre autoritati. Leite a castigat si l-a numit pe Beto Rocha, iubitul ei, intr-o functie de conducere. Se pare ca in timp ce iubitul ei se ocupa de afaceri, Leite petrecea majoritatea timpului in capitala statului Maranhao, aflat la 4 ore distanta de Bom Jardim, unde dadea petreceri, mergea la shopping si trimitea instructiuni pe WhatsApp.

Autoritatile au inceput sa investigheze afacerile primaritei si, exact ca intr-o telenovela, cand mandatul de arestare a fost emis pe numele ei, Leite a fugit. Chiar si asa ea continua sa trimita mesaje pe WhatsApp si isi avertiza subalternii sa nu coopereze cu autoritatile. Dupa 39 de zile, Lidiane Leite s-a predat.

"Am blocat toate conturile bancare ale acuzatiilor, dar nu am gasit niciun ban. Totusi le-am confiscat bunurile", a spus procurorul Fabio Santos de Oliviera.

Sursa: businessmagazin.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii