ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
07-09-2015, ora 09:50

Primarii fara primari: 15 edili, suspendati din functii din cauza anchetelor DNA

Articol de Cristian Amariei
In Capitala, din sase primari de sector, doi sunt suspendati din functie. E vorba despre Marian Vanghelie si Andrei Chiliman - anchetati de DNA. Alti doi - Robert Negoita si Rares Manescu - au probleme cu localnicii, care le cer demisia. si in tara, mai mult de 10 orase mari nu mai au primar, dupa ce edilii au fost fie arestati, fie consemnati la domiciliu pentru fapte de coruptie.

Dupa ce au castigat voturile alegatorilor, edilii anchetati pentru coruptie si-au luat adio de la fotoliul de primar, cel putin pana isi rezolva problemele cu legea.

Dupa 11 ani la carma celui mai bogat sector din Capitala, Andrei Chiliman a primit o lovitura dura de la procurori. Nu mai are voie sa vina la Primaria Sectorului 1 si este obligat sa se prezinte la sectia de politie de doua ori pe saptamana.

Nici Primaria Sectorului 5 nu are primar cu acte in regula de mai bine de patru luni, de cand Marian Vanghelie a fost arestat preventiv. Acum, edilul suspendat din functie este in arest la domiciliu, iar atributiile sale au fost preluate de viceprimar. „A fost o experienta de viata, sa stiti. Chiar cred ca de multe ori e bine sa mai simti realitatea”, spunea Marian Vanghelie.

Dupa ce a condus timp de 12 ani municipiul Iasi, Gheorghe Nichita mai poate intra in Primaria Iasi doar ca simplu vizitator. El a fost supendat din functie si este cercetat sub control judiciar pe motiv ca ar fi folosit politia locala pentru a-si spiona iubita, angajata si ea la Primaria Iasi.

Primarul George Scripcaru evita sa se prezinte la primarie, tocmai pentru a nu se intalni si cu alte persoane implicate in dosarul in care este anchetat. in schimb, el este obligat sa se prezinte periodic la Inspectoratul de Politie Brasov.

In luna mai, Radu Mazare si-a dat demisia din functia de primar al Constantei printr-o scrisoare trimisa chiar din arest. Le multumea sutelor de mii de oameni care l-au votat, dar si motiva decizia prin stresul si nedreptatile la care ar fi fost supus de procurorii anticoruptie.

„O sa stau la plaja si n-o sa fac nimic pentru care sa-mi inceapa iar procuroii anchete”, spune atunci Radu Mazare, fostul primar al Constantei.

Pana la organizarea de noi alegeri, atributiile edililor suspendati au fost preluate de viceprimari.

Sursa: digi24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii