A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727675141.5943.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Prima zi din noul an scolar. Ce se schimba pentru elevi si profesori
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
12-09-2016, ora 11:02

Prima zi din noul an scolar. Ce se schimba pentru elevi si profesori

Articol de Cristian Amariei
Astazi, clopotelul suna iarasi pentru elevi si profesori. Ce aduce nou acest an scolar: un alt calendar al examenelor nationale, o alta perioada de organizare a "scolii altfel" si facilitati pentru elevii navetisti.

Anul scolar incepe si se termina mai devreme. Calendarul examenelor nationale se schimba, la fel si perioada de organizare a Programului scoala Altfel. In plus, autoritatile sustin ca vor deconta transportul tuturor elevilor care fac naveta. Sunt doar cateva dintre modificarile cu care suna anul acesta primul clopotel.

Ministerul Educatiei a luat in ultimele doua luni mai multe masuri. "Preocuparea noastra si a tuturor este si va fi pentru o scoala mai buna. A fost aprobat statutul elevului un document in premiera pentru invatamantul preuniversitar. Vora bim despre drepturi dar si despre responsabilitati", a spus Mircea Dumitru.

Asadar, indiferent ca este vorba despre indatoriri sau drepturi totul va sta scris in negru pe alb in noul statut.

Noul an scolar aduce schimbari si pentru Programul scoala Altfel. Acum fiecare scoala va avea dreptul sa aleaga cele 5 zile destinate acestei activitati, din anumite date insa. La prescolari activitatile se pot desfasura fie la sfarsitul anului, fie in iarna sau la vara. Iar la liceu acestea pot incepe chiar din toamna.

De asemenea s-au schimbat si calendarele examenelor nationale, astfel incat activitatile scolare nu se vor mai suprapune. In ceea ce priveste examenul de bacalaureat prima sesiune se va incheia pe 24 iulie, iar cea de-a doua pe 21 august.

Ponderea mediei gimnaziale s-a modificat, de la 25 la 20%, atunci cand vorbim de admiterea la liceu. In plus, elevii claselor de a 11-a si a 12-a vor primi manuale gratuite.

O alta masura importanta este eliminarea prevederii care stabilea ca nota finala la examenul de bacalaureat si evaluare nationala se modifica, in urma contestatiei, doar daca exista o diferenta de 0.5 puncte.

PERIOADE SCOALA ALTFEL

PRESCOLARI sI CICLUL PRIMAR

21 noiembrie- 2 decembrie 2017
27 februarie- 31 martie 2017
15 mai- 9 iunie 2017

INVATAMANT GIMNAZIAL, LICEAL

7 octombrie- 2 decembrie 2016
27 februarie- 31 martie 2017
15 mai- 9 iunie 2017

BACALAUREAT 2017

PRIMA SESIUNE

24 IULIE

A DOUA SESIUNE

21 AUGUST
     
Tag-uri: an scolar, schimbari
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Zach Swedberg,  06.08.2020 14:28

Any educational system is based on the results that are often misinterpreted by the society. A result in a written exam is an essay / paper / summary / story checked and edited by writemyessaysonline when you pay for your homework done. A result in education is moral and ethic behavior of the students and the choices they make later.

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii