A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1728231824.0528.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Prima Casa: 65.000 de credite, cu doar 45 de executari silite
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

ECONOMIC
18-06-2012, ora 07:58

Prima Casa: 65.000 de credite, cu doar 45 de executari silite

Articol de Cristian Amariei

Aproximativ 40-45 de locuinte achizitionte prin programul Prima Casa au fost executate silit, dintr-un total de circa 65.000 de credite acordate, reprezentand o rata de "default" de 0,06%, a declarat presedintele FNGCIMM, Aurel Saramet.

"De la lansarea programului Prima Casa am facut doar 40-45 de plati efective, din totalul de aproximativ 65.000 de contracte incheiate, reprezentand o rata de default de 0,06%", a mentionat presedintele Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM), Aurel Saramet.

Potrivit acestuia, programul Prima Casa nu a reusit sa stimuleze constructiile de locuinte noi, cum ar fi trebuit, ci a facilitat tot achizitia de case vechi, in conditiile in care numai 28% dintre acestea au fost construite dupa 2008. Potrivit lui Saramet, doar 3% din locuintele achizitionate prin programul Prima Casa au reprezentat locuinte noi, construite "de la zero".

"Constructiile noi, de la zero, reprezinta numai 3%, de aceea spun ca acest program nu a avut efectul de antrenare a economiei, pe care nici nu l-am gandit initial", a spus Saramet.

Presedintele FNGCIMM a declarat recent ca programul Prima Casa va continua probabil in 2013, dar intr-o alta formula, in prezent existand propuneri ca acesta sa aiba si efect de antrenare a economiei prin construirea de locuinte noi si crearea de locuri de munca, nu numai unul social.

"Avem intentia sa propunem solutii care sa presupuna incurajarea constructiilor noi, cu ocuparea locurilor de munca din industria constructiilor, din inductria a materialelor de constructii si din alte domenii", potrivit lui Saramet.

Sursa: ziare.com

Foto: cristv.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii