A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719832560.9999.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Pricopie: Vom analiza fiecare judet cu rezultate sub media pe tara la examenele nationale
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
16-07-2014, ora 10:21

Pricopie: Vom analiza fiecare judet cu rezultate sub media pe tara la examenele nationale

Articol de Cristian Amariei

Rezultatele sub media pe tara la examenele nationale, dar si situatiile in care mediile au scazut in 2014, comparativ cu 2013, vor fi analizate punctual pana cel tarziu la inceputul lunii octombrie, a anuntat, marti, ministrul Educatiei, Remus Pricopie.

"Avem judete in care in mod traditional avem rezultate bune la examenele nationale si, tot traditional, unde rezultatele sunt din pacate mai mici. In lunile urmatoare, pana in septembrie poate si un pic din octombrie, vom avea discutii individuale pentru fiecare dintre judete, atat pe rezultatele de la bacalaureat, cat si pe cele de la evaluarea nationala, acolo unde au fost rezultate sub medie. Vom analiza si situatia din judetele unde mediile au scazut", a spus Pricopie, scrie Mediafax.ro.

Intrebat daca organizarea unei a treia sesiuni de bacalaureat poate insemna scaderea calitatii invatamantului, Pricopie a negat.

"Nu este vorba de scaderea calitatii. Uitati-va la rata de promovare la sesiunea din toamna, vorbim de 20 - 30 la suta. Apoi la diferenta dintre promotiile curente si cele anterioare. Anul acesta la bacalaureat a fost o diferenta de 40 - 50 puncte procentuale intre promotia curenta si cele anterioare. Adica promovabilitatea din 2014 a promotiei curente a fost de aproape 70 la suta. Pentru promotiile anterioare, promovabilitatea a fost de 25 la suta. Ingrijorartoare este si diferenta intre mediul urban si rural, cam tot 20 de puncte procentuale. Mi se spune ca dam bani pentru cei care au esuat. Eu nu sunt de acord cu aceasta formula. Nu au avut succes in acel moment, dar un tanar de 18 ani poate fi recuperat. El poate fi ajutat sa reintre pe traseul pe care poate si-l doreste el, familia, societatea", a mai spus Pricopie.

Foto: puterea.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii