A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727663820.0736.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Pricopie: Salariile din invatamant vor fi platite in cateva zile; nu este vorba despre lipsa banilor
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
09-01-2014, ora 18:55

Pricopie: Salariile din invatamant vor fi platite in cateva zile; nu este vorba despre lipsa banilor

Articol de Madalina Irimia

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, da asigurari ca salariile din invatamant vor fi platite "in cateva zile", intarzierea din ianuarie nefiind cauzata de lipsa banilor, ci de "un nou sistem de prezentare a datelor in trezorerie", valabil nu doar in sectorul educatie.

"Nu sunt probleme legate de lipsa banilor, ci despre un nou sistem de prezentare a datelor in trezorerie, nu numai in sectorul de invatamant. Este vorba despre o noua formula de raportare, mult mai analitica, pentru a face distinctia intre diferitele tipuri de categorii de capitole bugetare, corelate cu activitatile. De exemplu, la noi in educatie, va fi facuta corelatia cu ciclurile de invatamant", a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, ministrul Educatiei, Remus Pricopie.

Potrivit ministrului, in prezent, nu exista o situatie defalcata privind sumele cheltuite pentru invatamantul prescolar, primar si gimnazial.

"Acum, nu putem spune cat am cheltuit cu gradinitele sau cu invatamantul primar. Cu exceptia universitatilor, in toate celelalte zone sunt cifre aproximative", a mai spus ministrul Educatiei. .

Potrivit lui Pricopie, chiar si in raportul Comisiei Europene, unde Romania este mentionata ca avand cea mai mare rata de crestere a bugetului invatamantului in perioada 2012-2013, nu sunt precizate cheltuielile pe cicluri de invatamant, asa cum sunt prezentate de alte state.

"In Raportul Comisiei Europene, aproape toate statele au trecute cheltuieli pe cicluri de invatamamt. Noi nu am putut raporta in acest fel, pentru ca nu am avut statele de functii in acest sistem. Ministerul Finantelor doreste, si noi dorim, ca dupa o luna de plata sa stim cati bani au fost alocati pentru activitatile didactice desfaurate pe gradinita, pe ciclul primar, pe gimnazial etc. Sigur ca, fiind o formula noua de prezentare a documentelor privind salarizarea, probabil ca nu au fost bine intelese toate problemele. Dar cred ca vorbim de o problema de cateva zile, iar de luna viitoare sa nu mai fie probleme. De fapt, este vorba despre trecerea de la un sistem de raportare la alt sistem de raportare", a mai spus ministrul Pricopie.

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) sustine ca angajatii din educatie vor primi salariile cu o intarziere de aproximativ o saptamana, din cauza unui ordin al Ministerului Finantelor privind noile masuri fiscal-bugetare, care a fost emis in decembrie si pus in aplicare din ianuarie.

Foto: romaniatv.net

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii