A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727675512.0923.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Presiuni pentru anularea candidaturii lui Trump, dupa indemnul perceput instigare la violenta contra lui Clinton
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
11-08-2016, ora 12:09

Presiuni pentru anularea candidaturii lui Trump, dupa indemnul perceput instigare la violenta contra lui Clinton

Articol de Cristian Amariei
Presiunile din partea liderilor si alegatorilor republicani s-au intensificat, miercuri, in sensul eliminarii lui Donald Trump din cursa prezidentiala, dupa controversatele declaratii percepute ca fiind o instigare la un act de violenta contra adversarei democrate Hillary Clinton, relateaza Reuters.

Potrivit unui sondaj Reuters/Ipsos, 19% dintre alegatorii inregistrati in Partidul Republican vor ca Donald Trump sa se retraga din cursa prezidentiala, iar alti 10% se gandesc la aceasta posibilitate.

Fostul congresman republican Joe Scarborough a argumentat, intr-un editorial publicat in cotidianul The Washington Post, ca liderii Partidului Republican trebuie sa gaseasca o modalitate de scoatere a lui Donald Trump din cursa prezidentiala.

Echipa de campanie democrata a creat un site online in care politicieni republicani si independenti pot anunta sustinerea pentru Hillary Clinton. Pana acum, 50 de politicieni republicani au anuntat sustinere pentru Hillary Clinton, inclusiv directorul Hewlett Packard, Meg Whitman, si fostul primar al New York-ului Michael Bloomberg. Alti politicieni republicani au semnalat ca nu il vor sustine pe Trump, dar nu vor vota nici cu Clinton.

Partidul Republican are, teoretic, posibilitatea organizarii unei noi conventii in care electorii pot desemna un nou candidat la functia de presedinte al Statelor Unite.

Donald Trump a generat marti o noua controversa, parand sa le recomande sustinatorilor accesului la arme de foc sa recurga la violenta impotriva adversarei sale democrate, Hillary Clinton.

"Hillary vrea practic sa abroge Al II-lea Amendament al Constitutiei SUA. Daca va ajunge in pozitia de a desemna judecatorii (instantei supreme - n.red), nu va mai ramane nimic de facut. Desi sustinatorilor celui de-Al II-lea Amendament poate le va ramane ceva, nu stiu", a declarat Donald Trump, conform postului CNN. "Dar va spun ceva - ziua in care Hillary va ajunge sa isi numeasca propriii judecatori va fi oribila", a adaugat Trump.

Al II-lea Amendament al Constitutiei Statelor Unite garanteaza dreptul cetatenilor americani de a avea arme de foc. In contextul numeroaselor atacuri armate, Administratia Barack Obama a pledat pentru limitarea accesului la arme de foc, o idee sustinuta si de Hillary Clinton, candidatul democrat la functia de presedinte.

Declaratia controversata a lui Donald Trump a generat temeri, analistii nestiind daca este o forma de instigare la un act de violenta contra lui Hillary Clinton ori o referire la intensificarea activitatilor politice. Robby Mook, managerul de campanie electorala al lui Hillary Clinton, a reactionat: "Este foarte simplu - ceea ce afirma Trump este periculos. Un om care vrea sa devina presedinte al SUA nu ar trebui sa faca niciun fel de sugestie privind recurgerea la acte de violenta".

Dar Jason Miller, consilier pentru comunicare al echipei lui Donald Trump, a explicat ca este vorba de folosirea influentei politice a sustinatorilor mentinerii celui de-Al II-lea Amendament. "Se numeste putere de solidarizare - sustinatorii celui de-Al II-lea Amendament au un spirit uimitor si sunt extrem de uniti, ceea ce le confera o putere politica enorma. Anul acesta, vor vota in numar-record, dar nu cu Hillary Clinton, ci cu Donald Trump", a spus el.

La randul sau, Mike Pence, candidatul republican la functia de vicepresedinte al SUA, a tinut sa tempereze afirmatiile colegului sau. "Cred ca Donald Trump este foarte clar. Hillary Clinton s-a exprimat foarte clar ca vrea modificarea dreptului cetatenilor ce respecta legile de a detine arme de foc. Si cred ca Donald Trump spune clar ca oamenii care se bucura de acest drept, cei care cred ca detinerea armelor de foc de catre cetatenii responsabili contribuie la mentinerea sigurantei in comunitati trebuie sa fie implicati in procesul politic", a explicat Mike Pence, conform NBC News.

intrebat de jurnalisti daca afirmatia lui Donald Trump ar contine vreo sugestie in sensul recurgerii la violenta contra lui Hillary Clinton, Pence a precizat: "Sigur ca nu. Donald Trump indeamna oamenii sa actioneze in conformitate cu propriile convingeri cu ocazia alegerilor".

Donald Trump s-a expus unor critici dure din cauza polemicilor cu familia unui militar musulman decedat in Irak. in plus, de-a lungul campaniei, Trump a formulat o serie de propuneri controversate, precum interzicerea venirii imigrantilor musulmani in Statele Unite, construirea unui zid la frontiera cu Mexicul si reconfigurarea relatiilor cu NATO, Japonia si Coreea de Sud.

Sursa: mediafax.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii