ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-08-2016, ora 09:26

Presedintele care considera ca tara sa ar trebui sa refuze sa primeasca refugiati. Acesta se teme de „atacuri barbare”

Articol de Cristian Amariei
Presedintele ceh Milos Zerman considera ca tara sa ar trebui sa refuze sa primeasca refugiati originari din Orientul Mijlociu pentru a evita „atacurile barbare”, a declarat marti purtatorul de cuvant, citat de AFP si de Reuters.

„Tara noastra nu poate pur si simplu sa isi asume riscul de a suferi atacuri teroriste precum cele care au avut loc in Franta si in Germania”, a spus purtatorul de cuvant al presedintelui, Jiri Ovcacek, intr-o conferinta de presa, conform News.ro.

„Acceptand migranti, vom crea un teren fertil pentru atacuri barbare”, a adaugat el.
Presedintele ceh, care are un rol mai degraba simbolic, se opune vehement imigratiei. El contesta chiar si decizia Guvernului de a primi anul acesta 80 de refugiati sirieni veniti dintr-o tabara turca, un numar modest comparat cu milioanele de oameni care fug de razboaiele din Orientul Mijlociu.

Cehia si alte tari din Europa Centrala s-au aratat cele mai critice fata de raspunsul european al criza migratorie. Praga se opune repartizarii refugiatilor intre statele membre UE pe baza unor cote, asa cum s-a decis anul trecut. Nu a urmat, insa, exemplul Ungariei si Slovaciei, care contesta planul in justitie.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii