A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719816775.2314.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Presedintele Republicii Moldova catre ambasadori din tarile UE: Nu voi ceda presiunilor
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-12-2015, ora 14:10

Presedintele Republicii Moldova catre ambasadori din tarile UE: Nu voi ceda presiunilor

Articol de Madalina Irimia
Presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a declarat joi ca nu va ceda presiunilor exercitate din diferite parti asupra sa si a familiei sale care au drept scop influentarea deciziilor institutiei prezidentiale in anumite probleme de importanta vitala pentru republica, precum ar fi formarea noului guvern de la Chisinau.

Declaratiile au fost facute intr-o intalnire cu un grup de ambasadori ai unor tari din Uniunea Europeana, relateaza vineri mass-media locale.

Nicolae Timofti a spus ca ii parvin informatii cu privire la pericolul deturnarii vectorului european al Republicii Moldova si a declarat ca "unele forte politice si structuri oligarhice" intreprind actiuni concertate in ideea de a influenta institutia prezidentiala si de a-si spori influenta asupra altor institutii ale statului.

Presedintele Republicii Moldova le-a spus ambasadorilor europeni ca nu va ceda presiunilor exercitate pe diferite coordonate asupra sa si asupra familiei sale, prin care se urmareste influentarea deciziilor sefului statului, potrivit unui comunicat difuzat de presedintia de la Chisinau, citat de portalul Moldova.org.

Diplomatii europeni si-au exprimat sprijinul pentru liderul moldovean, asigurandu-l de sustinerea lor in efortul lui de a promova practicile europene la nivel de guvernare.

"Orice presiune asupra sefului statului este inacceptabila. Vom sprijini un guvern care va face sa functioneze institutiile, sa distruga sistemul statului captiv, sa consolideze societatea, sa reduce coruptia si sa asigure independenta energetica a tarii. Dorim dezvoltarea pozitiva si stabila a Republici Moldova", a declarat seful delegatiei Uniunii Europene, Pirkka Tapiola.

"Este importanta stabilitatea, dar si mai importanta este prezervarea democratiei in Republica Moldova", a afirmat, la randul sau, ambasadorul Frantei la Chisinau, Pascal Vagogne.

Ambasadoarea Germaniei in Republica Moldova, Ulrike Knotz, a spus ca a fost socata sa auda despre exercitarea unor presiuni asupra sefului statului si asupra familiei sale.

Nu in cele din urma, ambasadorul Romaniei, Marius Lazurca, si-a declarat sprijinul pentru actiunile presedintelui Nicolae Timofti si a pledat pentru formarea cat mai grabnica a unui guvern proeuropean la Chisinau.

Presedintele Republicii Moldova declarase anterior ca Partidul Democrat (PD) exercita presiuni asupra sa pentru desemnarea candidatului sau la functia de prim-ministru, in persoana controversatului oligarh Vladimir Plahotniuc, ex-prim-vicepresedinte al acestui partid, considerat finantatorul acestei formatiuni, dupa cum a relatat portalul Unimedia.

Nicolae Timofti a indemnat partidele parlamentare sa ramana in spatiul constitutional si sa se mobilizeze in vederea constituirii unei majoritati parlamentare care sa permita formarea unui guvern proeuropean functional.

El i-a mai indemnat pe politicienii moldoveni sa abandoneze "jocurile politicianiste care nu sunt o solutie in situatia dificila in care se gaseste la ora actuala Republica Moldova", condusa de un guvern interimar de la sfarsitul lunii octombrie, pe fondul cresterii popularitatii partidelor de stanga proruse in sondaje.

Sursa: ziare.com
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii