ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
01-06-2015, ora 08:05

Presedintele Iohannis dupa intalnirea cu printul Charles: „Este un om care pretuieste Romania”

Articol de Cristian Amariei
Presedintele Klaus Iohannis afirma ca intalnirea cu printul Charles de duminica, de la Palatul Cotroceni, i-a facut placere si ca acesta este un om care pretuieste Romania si care promoveaza locurile transilvane oriunde merge in lume.

"M-am intalnit astazi, la Palatul Cotroceni, cu printul Charles, un om care pretuieste Romania si care ne promoveaza locurile transilvane oriunde merge in lume. Mi-a facut placere sa ma intalnesc cu el, ma bucur ca ne reprezinta si ca vorbeste despre Romania ca despre o parte a sufletului sau", a scris Iohannis duminica pe contul sau de Facebook.

Potrivit unui comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale, printul de Wales a rememorat, la inceputul intalnirii de la Palatul Cotroceni cu Klaus Iohannis, prima sa vizita la Sibiu.

Totodata, printul Charles a apreciat modul in care municipiul Sibiu s-a dezvoltat in timpul mandatelor lui Klaus Iohannis, contribuind astfel la protejarea mostenirii istorice si culturale a Transilvaniei.

"Presedintele Klaus Iohannis a apreciat implicarea printului de Wales in mentinerea specificului comunitatilor transilvane si incurajarea protejarii mediului si a biodiversitatii din zona. De asemenea, o alta tema de discutie a fost preocuparea comuna pentru punerea in valoare a patrimoniului natural si istoric din intreaga Romanie", se arata in comunicatul de presa.

Presedintele Iohannis a subliniat ca va acorda o importanta deosebita in timpul mandatului sau prezervarii patrimoniului, pastrarii traditiilor istorice si ocrotirii mediului inconjurator.

In acest context, printul de Wales a mentionat experienta de succes a parcurilor nationale din Regatul Unit si a aratat disponibilitatea partii britanice de a sprijini autoritatile romane in a implementa bunele practici in acest domeniu.

De asemenea, in cadrul intrevederii, printul a multumit Romaniei pentru contributia sa sustinuta in teatrele de operatii si in combaterea terorismului international.

Presedintele Iohannis si printul Charles au exprimat ingrijorarea comuna pentru evolutiile din Vecinatatea estica a Romaniei si in special din Ucraina.

In finalul intalnirii, printul de Wales i-a adresat presedintelui Iohannis invitatia de a vizita Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, invitatie pe care seful statului a acceptat-o.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii