A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664155.4524.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Presedintele Comisiei Europene l-a sunat pe Klaus Iohannis, sa-l convinga sa accepte mai multi refugiati. Ce raspuns a primit
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
14-09-2015, ora 09:04

Presedintele Comisiei Europene l-a sunat pe Klaus Iohannis, sa-l convinga sa accepte mai multi refugiati. Ce raspuns a primit

Articol de Madalina Irimia
Intr-o serie de mesaje pe Twitter, Jean-Claude Juncker si-a reluat apelurile la adresa liderilor central si est-europeni care se opun propunerilor sale, de redistribuire a migrantilor in conformitate cu cote obligatorii pentru fiecare tara.

"Tocmai am vorbit cu Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, sa se pregateasca pentru reuniunea extraordinara a Consiliului Justitie si Afaceri Interne de maine" - a scris, duminica, presedintele Comisiei Europene, pe reteaua de socializare.

Mesaje identice i-au vizat pe premierii Ungariei, Letoniei, Cehiei si Slovaciei, care au declarat in repetate randuri ca se opun cotelor obligatorii de repartizare a refugiatilor, preferand varianta cotelor voluntare.

De altfel, conform Agerpres, care citeaza agentia MTI, Jean-Claude Juncker a abordat subiectul si la telefon cu liderii central si est-europeni vizati de mesajele sale pe Twitter. Astfel, Jean-Claude Juncker a discutat telefonic cu presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, cu premierii Ungariei, Viktor Orban, Slovaciei - Robert Fico, Letoniei - Laimdota Straujuma, Cehiei - Bohuslav Sobotka, dar si cu premierul Poloniei, Ewa Kopacz. Anuntul a fost facut de seful de cabinet al lui Juncker, Martin Selmayr.

"Scopul (discutiei telefonice): solidaritate pentru 160.000 de refugiati", a scris Selmayr pe contul sau de Twitter. "Libera circulatie (Schengen) va fi in pericol daca statele membre ale UE nu conlucreaza rapid si solidar in gestionarea crizei refugiatilor", a mai scris Selmayr.

Intr-un raspuns oficial transmis Mediafax, Adiministratia Prezidentiala spune ca presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, si presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, au avut o convorbire telefonica, duminica, in care seful statului roman si-a exprimat solidaritatea in privinta crizei imigrantilor, aratand ca Romania participa la programe europene pentru sprijinul refugiatilor, cum este de exemplu programul Frontex.

Pe de alta parte, Iohannis a reiterat pozitia in privinta refugiatilor potrivit careia Romania respinge cota obligatorie, a mai precizat sursa citata.

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, s-a declarat duminica preocupat de viitorul spatiului Schengen privind libera circulatie in Europa intr-o convorbire telefonica cu cancelarul german Angela Merkel, informeaza Reuters, conform Agerpres.

"Tocmai am vorbit cu cancelarul Merkel. Suntem de acord: pentru a mentine granitele deschise intre UE-SM (statele membre), avem nevoie de mai multa Europa si de mai multa solidaritate in gestionarea crizei refugiatilor", a scris pe contul sau de Twitter seful executivului european, referindu-se la eforturile sale si ale cancelarului Merkel de a promova o larga distribuire la nivelul UE a solicitantilor de azil.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii