A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727675301.2137.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Presedintele Bulgariei, primit la Palatul Victoria
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
21-02-2015, ora 09:37

Presedintele Bulgariei, primit la Palatul Victoria

Articol de Cristian Amariei
Premierul Victor Ponta l-a primit vineri, la Palatul Victoria, pe presedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, aflat intr-o vizita oficiala in Romania, context in care prim-ministrul roman a reiterat faptul ca in luna aprilie guvernele de la Bucuresti si Sofia vor avea o sedinta comuna de lucru.

"Domnule presedinte, este o deosebita onoare sa va avem aici. Este o buna oportunitate, domnule presedinte, sa discutam despre cooperarea noastra pentru a pregati cat mai bine reuniunea la nivel de guverne care va avea loc in luna aprilie si in cadrul careia cele doua guverne trebuie sa gaseasca solutii pentru a munci si a avansa impreuna in ceea ce priveste integrarea si cooperarea, dar si in ceea ce priveste apararea, responsabilitatea pe care o avem in aceasta zona, pentru suntem nu numai granita de est a NATO, dar si a sistemului de securitate. Este important sa fim impreuna in cadrul acestui efort. si, de asemenea, sa incercam sa dezvoltam toate proiectele economice si de infrastructura comune", a declarat premierul Victor Ponta in debutul intrevederii oficiale pe care a avut-o la sediul Guvernului cu presedintele Rosen Plevneliev.

La randul sau, presedintele bulgar a declarat ca vede 'un potential enorm' in privinta comertului intre cele doua state.

"Vedem un potential enorm in ceea ce priveste comertul intre cele doua state.(...)Este important sa folosim instrumentele europene, dar, de asemenea, si bugetele nationale pentru a arata ca procesul de integrare (in UE — n.r.) in Europa de Sud-Est a dat rezultate", a declarat Rosen Plevneliev.

Presedintele bulgar a evidentiat faptul ca in ultimii 8-10 ani volumul comertului intre cele doua tari a crescut de opt ori si ca acest aspect reprezinta un trend privind o crestere rapida si accelerata a acestui domeniu. "Am invatat cum sa realizam proiecte comune. in trecut a durat sute de ani sa construim un pod si acum avem deja inca unul si alte doua in constructie", a declarat presedintele bulgar.

Nu in ultimul rand, Rosen Plevneliev a vorbit despre dezvoltarea retelei comune de transport si distributie de energie electrica, a bursei de energie, precum si despre importanta proiectelor ce pot fi derulate in baza programului de investitii lansat de presedintele CE Jean-Claude Juncker si despre Strategia Dunarii.

In cadrul vizitei oficiale pe care o desfasoara la Bucuresti, presedintele Bulgariei a fost primit la Palatul Cotroceni de presedintele Romaniei, Klaus Iohannis.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii