ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
20-06-2014, ora 19:42

Prepay cu buletinul. Impactul real al inregistrarii posesorilor de cartele SIM prepay

Articol de Cristian Amariei

Guvernul Romaniei pregateste o lege pentru inregistrarea posesorilor de cartele SIM prepay. Acestia vor trebui sa-si dea buletinul si operatorii au obligatia de a retine datele timp de sase luni.

In noiembrie 2013, GSMA a realizat un studiu privind impactul introducerii reglementarilor asupra cartelelor prepay la nivel mondial, cu avantaje si dezavantaje. Marea Britanie, Cehia, Romania si Noua Zeelanda tatoneaza inregistrarea lor. Dar, datele din unele zone nu suna atat de bine pe cat am crede. In Mexic masura a intrat in vigoare in 2009 si a fost retrasa trei ani mai tarziu, dupa ce a aratat ca nu a prevenit in vreun fel violenta, criminalitatea si nu a ajutat la condamnarea infractorilor.

77% din cartelele SIM la nivel mondial sunt prepay. Acest lucru a dus si la popularizarea tehnologiei si comunicatiilor. In zonele sarace, cum ar fi Africa, prepay-ul inseamna 95% din totalul cartelelor. Primele reglementari au aparut in Brazilia, Germania si Elvetia, in 2003. La nivelul lui iulie 2013, 80 de tari la nivel mondial au introdus reglementari pentru aceste comunicatii. Citeste mai mult pe playtech.ro.

Foto: itcmedia.ro

     
Tag-uri: Prepay, buletin, lege
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii