ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
19-01-2016, ora 12:35

Premierul Dacian Ciolos, in vizita oficiala la Paris

Articol de Madalina Irimia
Premierul Dacian Ciolos va efectua, miercuri si joi, o vizita oficiala la Paris, la invitatia presedintelui Republicii Franceze, Francois Hollande, informeaza un comunicat al Guvernului remis Agerpres.

Potrivit sursei citate, intalnirea sefului Executivului cu presedintele Hollande va fi urmata de un dejun de lucru, la care va participa si premierul francez Manuel Valls, si de o declaratie de presa comuna.

Premierul Dacian Ciolos va avea, de asemenea, intrevederi cu presedintele Senatului Republicii Franceze, Gerard Larcher, si cu presedintele Adunarii Nationale, Claude Bartolone.

"Principalele subiecte abordate in cadrul discutiilor cu oficialii francezi vizeaza relatiile istorice privilegiate dintre Romania si Franta, intensificarea ritmului pentru finalizarea proiectelor din Foaia de parcurs a Parteneriatului strategic cu Franta, dinamizarea relatiilor economice si consolidarea contactelor cu mediile de afaceri, consolidarea cooperarii sectoriale in domenii de interes comun, dar si subiecte importante de pe agenda europeana si internationala, precum terorismul, migratia si politica de securitate a Uniunii Europene", precizeaza Guvernul.

Potrivit sursei citate, vor mai fi abordate subiecte precum aderarea Romaniei la spatiul Schengen, viitorul raport al Comisiei Europene referitor la Mecanismul de Cooperare si Verificare, dar si cooperarea in procesul de pregatire a tarii noastre pentru preluarea mandatului Presedintiei Consiliului UE.

Prim-ministrul Ciolos va avea intalniri si cu reprezentanti ai comunitatii romanesti din Franta. La universitatea franceza SciencesPO, seful Executivului se va intalni cu un grup de studenti si masteranzi romani, prilej cu care va sustine un discurs despre beneficiile aderarii la UE si viziunea Romaniei asupra proiectului european.

Pe langa convorbirile cu inalti oficiali francezi pe teme de interes comun, vizita va avea si o componenta economica, fiind programata o intalnire cu reprezentanti ai mediului de afaceri francez, mentioneaza Executivul.

In seara zilei de miercuri, 20 ianuarie, Ciolos va transmite un mesaj in deschiderea concertului care marcheaza Ziua Nationala a Culturii Romane, concert sustinut de maestrul Eugen Doga, organizat de Ambasada Romaniei la Paris impreuna cu Ambasada Republicii Moldova.

Seful Executivului va vizita si atelierul, devenit muzeu, al marelui sculptor Constantin Brancusi.

Din delegatia oficiala fac parte viceprim-ministrul Costin Borc, ministru al Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri, seful Cancelariei prim-ministrului, Dragos Tudorache, ministrul Afacerilor Externe, Lazar Comanescu, si ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii