A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664758.8689.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Premierul Cameron recunoaste ca Londra a ucis cetateni britanici cu drona. Regina era in pericol
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
08-09-2015, ora 10:45

Premierul Cameron recunoaste ca Londra a ucis cetateni britanici cu drona. Regina era in pericol

Articol de Madalina Irimia
Premierul britanic, David Cameron, i-a anuntat pe parlamentari luni ca tara se confrunta cu o amenintare terorista fara precedent si ca a folosit forta militara in Siria, fara acordul Parlamentului, impotriva unui cetatean britanic care pregatea actiuni impotriva reginei.

"Era un terorist care comanda crime pe strazile noastre si nicio alta cale de a-l opri nu exista", a explicat premierul, in primul discurs tinut in fata parlamentarilor dupa vacanta de vara, scrie Daily Mail.

Alaturi de tinta principala a atacului britanic in Siria, Reyaad Khan, a fost ucis si un al doilea fanatic al Statului Islamic, tot cetatean britanic, Ruhul Amin.

Operatiunea secreta a avut loc la 21 august. O a treia tinta, Junaid Hussain, a fost ucis trei zile mai tarziu de o drona americana, intr-o operatiune comuna cu SUA.

Cameron le-a spus parlamentarilor ca se inregistreaza o crestere dramatica a amenintarii teroriste la adresa tarii - daca in 2014 au existat 15 atacuri cu legatura cu Statul Islamic in intreaga lume, in acest an au avut loc deja peste 150.

Premierul a anuntat ca in Marea Britanie au fost dejucate, in cursul acestui an, sase atacuri teroriste.

"Daca exista o amenintare directa la adresa poporului britanic si suntem capabili sa o impiedicam prin actiune imediata, atunci, ca premier, eu voi face acest lucru", a explicat Cameron de ce a trecut peste aprobarea Parlamentului.

El a insistat ca loviturile cu drona au fost "in intregime legale", intrucat s-a consultat cu procurorul general: "Am exercitat dreptul inerent al Marii Britanii la auto-aparare. Existau dovezi clare ca indivizii din acest caz planuiau si dirijau atacuri armate impotriva Marii Britanii. Acestea au facut parte dntr-o serie de incercari esuate de a ataca Marea Britanie si aliatii nostri. Si, in conditiile speciale din Siria, atacul aerian a fost singura modalitate fezabila de a dejuca atacurile planuite si dirijate de acest individ".

Khan si Hussain orchestrau in aceasta vara, din bastionul Statului Islamic din Raqqa, atacuri asupra unor "comemorari publice de inalt profil", inclusiv Ziua Victoriei, organizata luna trecuta, la care au participat un numar mare de veterani de razboi si demnitari, inclusiv regina Marii Britanii.

Premierul britanic a promis ca va supune la vot in Camera Comunelor, probabil luna viitoare, initiativa de a trimite avioanele britanice sa bombardeze teroristii Statului Islamic din Siria.

Sursa: ziare.com
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii