A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719816278.5497.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Premiera mondiala. Tara care a gasit o noua sursa de energie
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

ECONOMIC
14-03-2013, ora 13:54

Premiera mondiala. Tara care a gasit o noua sursa de energie

Articol de Madalina Irimia

Japonia se confrunta cu o serie de provocari in ceea ce priveste productia domestica de energie, deoarece este cel mai mare importator de gaze naturale din lume. Pentru a descoperi o sursa locala de energie, Ministrul de Economie, Comert si Industrie din Japonia a investit milioane de dolari in exploatarea hidratului de metan.

Japonia se confrunta cu o serie de provocari in ceea ce priveste productia domestica de energie, deoarece este cel mai mare importator de gaze naturale din lume, iar de la dezastrul care a avut loc la centrala nucleara Daiichi din Fukushima, natiunea nipona a crescut si mai mult nivelul achizitiilor de combustibili fosili, scrie financiarul.ro.

Pentru a descoperi o sursa locala de energie, Ministrul de Economie, Comert si Industrie din Japonia a investit milioane de dolari in exploatarea hidratului de metan (cunoscut sub numele de “gheata inflamabila”), iar pe data de 12 martie, reprezentanti oficiali au anuntat ca au reusit sa extraga cu succes acest compus de pe fundul marii.

Metanul este cunoscut ca un gaz cu efect de sera extrem de potent, care este de 20 de ori mai daunator decat dioxidul de carbon. Daca Japonia va exploata rezervele care se afla in regiuni subacvatice, acest lucru ar putea avea consecinte catastrofale pentru mediul inconjurator.

Gheata inflamabila” este o substanta care se formeaza atunci cand o cantitate mare de metan este captiva in cristale de apa sub fundul marii. O echipa de la bordul navei de forare Chikyu a reusit sa elibereze o cantitate de gaz natural care se afla la o adancime de 300 de metri sub fundul oceanului.

Citeste mai mult pe financiarul.ro.

Foto: ziare.com

     
Tag-uri: sursa, energie, Japonia
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii