ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
06-09-2014, ora 10:05

Preintampina bolile din colectia de toamna!

Articol de Madalina Irimia
Odata cu sfarsitul verii si intrarea in sezonul rece, de toamna, fluctuatiile de temperatura si umezeala isi pun amprenta asupra sanatatii noastre.

Acesta este momentul in care apar infectiile respiratorii, iar bolnavii cronici incep sa resimta tot mai acut simptomele unor afectiuni suparatoare, precum reumatismul, ulcerul sau insuficienta cardiaca. Cum ne protejam de toate aceste neplaceri?

Gripa, cea mai „galagioasa” boala specifica sezonului rece, afecteaza cu preponderenta persoanele sensibile si pe cele care au sistemul imunitar slabit. Desi in aparenta pare a fi o infectie virala banala, gripa poate genera o serie de complicatii. In aceste conditii, cel mai bine este sa apelam la metodele profilactice: vaccinurile antigripale, vitaminele pentru stimularea imunitatii sau medicatia antivirala.

Virusurile gripale se modifica de la an la an, astfel incat in fiecare toamna apar noi tipuri de vaccinuri. In privinta vaccinului homeopat, acesta se administreaza oral si se gaseste sub forma de granule, care se tin sub limba. Cel mai cunoscut produs de acest tip este Oscillococcinum.

O alta metoda profilactica, deosebit de eficienta, este administrarea vitaminei C, care combate cu succes primele simptome de raceala si gripa. In unele cazuri, pacientilor li se recomanda medicamentele antivirale cu rol profilactic care fie previn infectarea, fie reduc durata simptomelor, cu 1-2 zile.

Integral pe csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii