A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719812122.2707.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Practicarea sportului in adolescenta reduce riscul de a dezvolta diabet la maturitate
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
09-08-2015, ora 12:23

Practicarea sportului in adolescenta reduce riscul de a dezvolta diabet la maturitate

Articol de Madalina Irimia
Practicarea exercitiilor fizice cu regularitate in primii ani ai adolescentei reduce riscul de a dezvolta diabet de tip 2 la maturitate, potrivit unui studiu coordonat de Universitatea Exeter din Marea Britanie, publicat joi in revista britanica de medicina 'Diabetology', transmite EFE.

Activitatea fizica are efecte benefice asupra rezistentei tinerilor la insulina, fenomen care duce la utilizarea neeficienta a acestui hormon si la aparitia diabetului de tip 2, au constatat cercetatorii.

A fost observat anual un esantion de 300 de copii, de la 9 ani pana la implinirea varstei de 16 ani. Masuratorile au aratat ca sportul a avut un considerabil impact pozitiv asupra sanatatii tinerilor de 9-13 ani, dar nu a influentat rezistenta la insulina a celor de 16 ani.

Totodata, la copiii de 13 ani, testele au evidentiat ca, in cazul celor mai activi din punct de vedere fizic, rezistenta la insulina a fost redusa chiar si cu 17%, indiferent de cantitatea de grasime corporala a subiectilor. Diferentele dintre rezistenta manifestata la insulina de cei care fac miscare si tinerii care nu au acest obicei a scazut apoi progresiv, pana la 16 ani.

Aceste date sugereaza ca adolescenta este o parte a vietii care conteaza foarte mult in prevenirea diabetului de tip 2.

Sursa: agerpres.ro
     
Tag-uri: sport, adolescenti, diabet
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii