A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719833689.9618.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Prabusirea zborului A320: „Deschide naibii usa!”, a strigat comandantul la copilot
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
29-03-2015, ora 10:51

Prabusirea zborului A320: „Deschide naibii usa!”, a strigat comandantul la copilot

Articol de Cristian Amariei
Comandantul Airbusului A320 al companiei Germanwings a strigat la copilotul sau, suspectat de a fi prabusit in mod deliberat avionul cu 150 de persoane la bord, "deschide naibii usa" cabinei de pilotaj, in timp ce pasagerii urlau cu cateva minute inainte de catastrofa, potrivit inregistrarilor de zbor ascultate de Bild am Sonntag, relateaza AFP.

Datele inregistratorului fonic recuperat la locul prabusirii in sud-estul Frantei, evocate deja joi de procurorul din Marsilia, aratau cum copilotul a blocat usa cabinei de pilotaj dupa iesirea momentana a comandantului de bord, inainte de a precipita avionul spre sol.

Potrivit editiei duminicale a cotidianului german Bild, care afirma ca a ascultat aceste inregistrari, primele 20 de minute de zbor au fost o ocazie de schimburi banale intre pilot, Patrick S., si copilotul Andreas Lubitz.

Pilotul ii spune printre altele copilotului ca nu a avut timp sa mearga la toaleta la plecare, la Barcelona.

La 10.27, aparatul a atins altitudinea de croaziera (aproximativ 11.600 de metri), pilotul ii cere lui Lubitz sa se pregateasca de aterizare la Düsseldorf. Acesta rosteste cateva cuvinte: "Sper", "Vom vedea".

Apoi, copilotul ii spune comandantului ca poate "acum" sa mearga la toaleta. Trec doua minute si pilotul ii confirma copilotului ca poate "prelua comanda".

Se aude zgomotul unui scaun, o usa care se inchide: comandantul a iesit din cockpit pentru a se duce la toaleta. Andreas Lubitz este singur la comanda avionului.

10.29: "aparatul incepe sa coboare", noteaza Bild.

La 10.32, controlorii aerieni francezi incearca sa contacteze aparatul, in zadar. in avion, aproape in acelasi timp, suna o alarma.

Curand dupa aceea, se aude o "izbitura", ca si cum cineva incerca sa intre in cabina de pilotaj, scrie Bild. Apoi vocea pilotului: "Pentru numele lui Dumnezeu, deschide usa". Lubitz s-a blocat in cockpit, singur la comanda.

In avion, pasagerii incep sa tipe, noteaza ziarul.

La 10.35, se aud noi lovituri, cu ceva "de metal, in usa cabinei de pilotaj", pe care pilotul incearca in mod clar sa o deschida cu un topor.

Apoi, 90 de secunde mai tarziu, o noua alarma, in timp ce aparatul este la 5.000 de metri altitudine.

Comandantul striga: "Deschide naibii usa!"

La 10.38, se aude respiratia copilotului, singur in cabina de pilotaj.

In jurul orei 10.40, Airbusul se loveste de un munte, se aud urletele pasagerilor. Acestea sunt ultimele sunete inregistrate, mai scrie Bild.

Andreas Lubitz este suspectat ca a prabusit intentionat Airbusul A320 Germanwings marti in Alpii francezi, in timp ce era la comanda, provocand moartea a 149 de persoane in plus fata de a sa.

SursA: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii