A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719834487.9645.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Povestea romancei care i-a scos pe chinezi de pe piata
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
17-08-2013, ora 11:04

Povestea romancei care i-a scos pe chinezi de pe piata

Articol de Cristian Amariei

Si-a dorit o fabrica cu un nume, a cumparat-o si, dupa sapte ani de activitate la limita rezistentei pe piata firelor de in si canepa, ofensiva chinezilor pe piata europeana a dus-o la faliment. A reorganizat activitatea fabricii in trei luni, iar in mai putin de cinci a devenit lider european pe o nisa la care putini s-au gandit. I-a scos pe asiatici de pe una din pietele din Europa si a inceput sa le vanda produse romanesti la ei acasa. Scaunul auto pentru copii a purtat-o pe Doina Cepalis din nordul Moldovei in toata lumea si i-a adus o crestere medie anuala a afacerii, pe timp de criza, de peste 500%.

"In ziua in care am scos Integrata din faliment am fost sunata de presedintele unei companii din Lyon care ma invita acolo pentru o discutie. Mai aveam doar 500 de euro dupa plata tuturor datoriilor, iar la hotelul la care m-au cazat imi cerusera 498 de euro pentru o noapte", isi aminteste antreprenoarea Doina Cepalis un moment esential in dezvoltarea companiei Te-Rox Prod, cand ramasese cu doi euro in buzunar intr-unul dintre cele mai scumpe orase din Franta. Presedintele companiei Team Tex, una dintre cele mai importante in industria producatoare de scaune auto pentru copii, o chemase atunci pentru negocierea unui posibil contract pentru a salva fabrica de textile din Pascani de la faliment. Nu a fost primita de presedintele companiei, raspunsul a fost: "Imi pare rau, nu te pot primi". Motivul invocat de presedinte a fost un parteneriat al companiei cu un fond de investitii al unei banci. Totusi, dupa ce a fost plimbata prin fabrica din Lyon, Cepalis a obtinut intalnirea care avea sa ii ghideze afacerea: "...eu nu sunt croitoreasa, am venit pentru business si daca presedintele companiei nu ma primeste in clipa asta, plec, dar va rata o afacere in Romania". Cepalis a primit astfel ocazia de a pune pe tapet argumentele unei asocieri cu Integrata Pascani, recent iesita din faliment. Dupa ce presedintele a observat ca antreprenoarea "are caracter" si ca "e normala, arata ca o italianca", a acceptat discutia cu ea, dar i-a dat un raspuns evaziv: "Incercam".

Integral pe businessmagazin.ro

Foto: ziarulorizont.info

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii