A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719830155.2523.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Povestea puternica si tragica a singurului om care a refuzat sa faca salutul nazist in fata lui Hitler
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
23-11-2015, ora 13:02

Povestea puternica si tragica a singurului om care a refuzat sa faca salutul nazist in fata lui Hitler

Articol de Cristian Amariei
Adoptat de Partidul Nazist in anii 30, salutul celebru al lui Hitler, 'sieg heil' (traducere aprox 'salutam victoria'), era obligatoriu pentru toti cetatenii germanica o demonstratie a loialitatii fata de Fuhrer.

August Landmesser, singurul german care a refuzat sa ridice bratul in timpul prezentei lui Hitler la o intalnire din 1936, era un nazist loial. S-a alaturat in 1931 si a inceput sa progreseze in ceea ce avea sa devina singurul partid legal din tara.

Doi ani mai tarziu, Landmesser s-a indragostit de Irma Eckler, evreica, si a cerut-o in casatorie in 1935. Dupa ce logodna lui cu o evreica a fost descoperita, Landmesser a fost exclus din partidul nazist. Landmesser si Eckler au decis sa faca o cerere pentru oficializarea casatoriei in Hamburg insa uniunea lor a fost respinsa conform Legilor de la Nurnberg, proaspat infiintata. Cuplul a avut primul copil in octombrie 1935 pe numele ei Ingrid.

Pe 13 iunie 1936, Landmesser a refuzat in semn de protest sa faca salutul nazist lucru surprins in imaginea de mai sus devenita celebra.

Continuarea aici
     
Tag-uri: poveste, salut, hitler
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii