A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719818471.9609.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Povestea femeii care a salvat 30.000 de copii de la moarte
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-06-2016, ora 16:14

Povestea femeii care a salvat 30.000 de copii de la moarte

Articol de Madalina Irimia
In 1993 razboiul civil a izbucnit in Burundi. Timp de 12 ani s-a dus un razboi intre doua grupari etnice din Burundi, Hutu si Tutsi. in jur de 300.000 de oameni au murit in acest conflict.

Marguerite Barankitse, o femeie Tutsi, a incercat sa ascunda 72 de copii Hutu, insa a fost descoperita, copiii executati, iar Barankitse obligata sa priveasca executia.Cu toate acestea, Barankitse nu s-a dat batuta si de-a lungul celor 12 ani de conflict a reusit sa salveze aproape 30.000 de copii de la moarte.

Populatia Burundi este impartita in cele doua etnii: hutu( 85%) majoritari ca si in Rwanda cu triburi wahutu si bahutu, agricultori sedentari de pe malul lacului tectonic Tanganyika si tutsi (15%) minoritari ca si in Rwanda cu triburi watutsi si batutsi, pastori nomazi veniti din nord, mai inalti si mai razboinici. Cele doua etnii au avut mai multe conflicte de-a lungul anilor din cauza unor dispute tribale.

In 2008 a deschis un spital unde au fost tratati peste 80.000 de pacienti pana in prezent.

Pe 24 aprilie 2016 Marguerite Barankitse a primit premiul Aurora Prize for Awakening Humanity in valoare de 1 milion de dolari. Ea va primi un grant de 100.000 de dolari pentru a continua actiunile caritabile si 1 milion de dolari pe care ii va dona organizatiilor caritabile la alegere.

Ceremonia a avut loc in Yerevan, Armenia cu ocazia comemorarii Genocidului Armean, unde aproape 2 milioane de armeni si-au pierdut viata.

“Valorile noastre sunt valori umane. Cand ai compasiune, demnitate si iubire, atunci nimic nu te poate speria, nimic nu te poate opri. Nimeni nu poate opri dragostea. Nici armatele, nici ura, nici persecutia, nici foametea, nimic. ", a spus ea cand a primit premiul.

Sursa: businessmagazin.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii