A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727661635.1355.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Povestea din spatele imaginii lui Mos Craciun, asa cum il cunoastem cu totii - FOTO, VIDEO
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
25-12-2015, ora 10:31

Povestea din spatele imaginii lui Mos Craciun, asa cum il cunoastem cu totii - FOTO, VIDEO

Articol de Madalina Irimia
Mos Craciun imbracat in rosu si alb, asa cum il cunoastem cu totii astazi, este rezultatul uneia dintre cele mai bune campanii de marketing din lume.
Inainte ca gigantul Coca-Cola sa isi puna amprenta pe piata mondiala a bauturilor racoritoare, Mos Craciun era identificat cu un costum albastru cu alb. Cel de astazi, un batran cu barba lunga si imbracat intr-un costum rosu, este o inventie a Coca-Cola din anii ’30 si face parte din campaniile de marketing ale companiei.

Totul a inceput in anul 1931, cand Archie Lee, pe atunci director de creatie la Coca-Cola. care fusese implicat si in campaniile din anii trecuti, a venit cu ideea revolutionara de a-l redesena pe Mos Craciun. in acest fel l-a transformat intr-un vector de imagine pentru una dintre cele mai populare bauturi americane din intreaga lume.

Lee hotaraste sa il angajeze pe artistul grafic Haddon Sundblom pentru a desena nu un barbat in costum de Mos Craciun, ci pe insusi cel care avea sa devina pana in ziua de azi emblema Mos Craciun. Sundblom foloseste ca sursa de inspiratie poemul scris in 1823 de Clark Moore, „A Visit From St. Nicholas”.
Mesajul primului desen cu Mos Craciun a fost unul dintr-o tema din campaniile anterioare: „pauza care te improspateaza". Imaginea a aparut in The Saturday Evening Post, Ladies Home Journal, The New Yorker si National Geographic.

Haddon Sundblom a continuat sa creeze ilustratii cu Mos Craciun pentru campaniile Coca-Cola pentru urmatoarele trei decenii si jumatate, pana in anul 1964.

Sursa: businessmagazin.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii