A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664580.958.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Povestea din spatele fotografiei castigatoare a premiului Pulitzer 2013, la categoria fotoreportaj
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
17-04-2013, ora 11:15

Povestea din spatele fotografiei castigatoare a premiului Pulitzer 2013, la categoria fotoreportaj

Articol de Madalina Irimia

Javier Manzano, fotoreporter si colaborator AFP, a castigat prestigiosul premiu Pulitzer 2013, la categoria fotoreportaj, cu o fotografie facuta in orasul Aleppo, Siria.

Manzano a surprins imaginea respectiva pe data de 18 octombrie 2012. Pe blogul sau, fotograful a spus intreaga poveste din spatele imaginii.

"Pe 18 octombrie 2012 am calatorit la frontiera Karmel Jabl din Aleppo, Siria. Este o zona extrem de importanta in regiune pentru ca se afla in apropierea drumului principal care face legatura cu cele mai importante zone ale orasului, drum controlat de rebeli. In ziua in care am ajuns la frontiera, am vazut cum o grenada a distrus un tanc. Doi lunetisti ai regimului au inchis mai multe strazi laterale, incercand sa nu piarda din vedere pozitiile rebelilor. Soldatii au incercat sa flancheze dusmanul cu ajutorul unor gauri facute in peretii caselor. Este o tactica des folosita atat de rebeli, cat si de soldatii sirieni. Casele situate la frontiera au fost transformate in adevarate ascunzatori, iar pe langa gaurile facute intentionat, mai sunt si cele rezultate in urma schimbului de foc dintre tabere. Poza facuta de mine surprinde razele de lumina care intra prin peretele strapuns de gloante si srapnel, aerul impregnat cu praf si lunetistii pregatiti sa traga", a scris Manzano pe blogul sau.

Integral pe stirileprotv.ro

Foto: pdnonline.com

     
Tag-uri: poza, premiu, Pulitzer
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii