A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719830638.3476.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Povestea barbatului care a stat 37 de ani in inchisoare nevinovat, din cauza unei proceduri
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
26-01-2014, ora 05:15

Povestea barbatului care a stat 37 de ani in inchisoare nevinovat, din cauza unei proceduri

Articol de Cristian Amariei

"Manifestul Injustitiei", o carte scrisa de Barry Siegel, documenteaza povestea lui Bill Macumber, barbatul care a stat 37 de ani in inchisoare, desi era nevinovat, scrie Business Insider.

Macumber era acuzat ca a ucis doua persoane in Scottsdale, Arizona. Insa, un alt barbat, Ernest Valenzuela, a recunoscut cele doua crime in fata avocatului sau inainte sa moara intr-o bataie in inchisoare.

Pentru ca discutiile dintre avocat si clientul sau nu pot fi facute publice, judecatorul a refuzat sa le accepte drept proba in proces. Avocatul i-a scris in acest sens, dar a primit un raspuns negativ.

Expertul in legislatie, Andrew Perman de la facultatea de Drept din Suffolk spune insa ca e perfect normal ca acest lucru s-a intamplat. "Nu e nimic socant in faptul ca judecatorul a decis sa respecte privilegiul clientului in fata avocatului. Ar fi fost un precedent extrem de periculos"

Astfel, un om nevinovat a fost condamnat de doua ori si a ajuns in spatele gratiilor pentru 37 de ani.

Macumber a fost eliberat in cele din urma din inchisoare in noiembrie 2012, dupa ce mai multe petitii au fost stranse impotriva judecatorilor care au refuzat marturia avocatului ca proba.

Sursa: Business Insider

Foto: abcnewsradioonline.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii