ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
22-09-2015, ora 16:11

Povestea barbatului care a scapat de diabet fara medicamente

Articol de Madalina Irimia
Sean Bowley a fost diagnosticat cu diabet de tip 2. Starea sa de sanatate se inrautatea rapid, asa ca medicul lui i-a spus ca daca nu-si schimba stilul de viata, nu va ajunge sa-si vada fiica terminand liceul.

Bowley a hotarat atunci sa faca o schimbare drastica in viata lui si a urmat sfaturile lui Robb Wolf, un biochimist newyorkez care a scris “Solutia Paleo”, o carte de lifestyle devenita rapid best seller. Iata cum a reusit Sean Bowley sa scape de diabet fara medicamente… El si-a spus singur povestea, pe blogul lui Robb Wolf, robbwolf.com.

Lupta cu diabetul

Sean Bowley a ajuns la medic cand starea sa de sanatate era foarte proasta. Diabetul il afectase intr-atat de mult incat doctorul se pregatea sa ii amputeze degetele de la picioare. Pancreasul sau era compromis, si avea si probleme cu inima.

Initial medicii i-au prescris un tratament medicamentos. Bowley l-a urmat si starea de sanatate a inceput sa i se amelioreze, cu toate ca urma sa aiba probleme cu diabetul si cu pancreasul pentru tot restul vietii, dupa spusele medicilor.

Primele schimbari

Cand a vazut ca se simte putin mai bine, Bowley i-a cerut medicului sau sa-i dea voie sa incerce singur un „tratament” pentru 30 de zile. Astfel, barbatul a incercat sa-si schimbe modul de viata prin dieta si sport.

A inceput sa manance cereale integrale, lactate degresate si multe alimente simple, precum legume, fructe, nuci si carne slaba. Totodata, a inceput sa faca miscare. Dupa primele doua luni a reusit sa slabeasca aproape 20 kg, iar analizele de sange incepeau sa ii indice valori mai bune, in ciuda faptului ca avea in continuare diabet. S-a hotarat sa continue pe acest drum si sa renunte chiar si la medicamente.

Un nou mod de viata

Intr-o zi, in timp ce se afla intr-o cafenea si ii povestea unei prietene despre problemele lui de sanatate, dar si schimbarile prin care trecea, un barbat l-a abordat si l-a intrebat daca a auzit vreodata despre Robb Wolf si cartea scrisa de el, “Solutia Paleo”.

Barbatul i-a explicat pe scurt ca regimul alimentar propus de Wolf e unul destul de greu de tinut, dar ca rezultatele sunt garantate, si ca doar asa ar putea scapa de diabet definitiv, fara sa mai ia medicamente. Sean a cumparat cartea lui Wolf in aceeasi zi si a inceput sa tina dieta Paleo.

La scurt timp, si-a dat seama ca principiile acestei diete nu erau foarte diferite de cele pe care el singur le adoptase in prima faza. Practic, Paleo presupune eliminarea tuturor alimentelor procesate din dieta, singurele permise fiind proteinele de buna calitate – carnea slaba, ouale – fructele si legumele, dar si nucile, semintele, verdeturile si uleiul de masline.

Opt luni mai tarziu, Sean reusea sa scape de diabet fara medicamente. Astazi el spune ca este mai fericit ca oricand, ca se simte perfect si inca nu ii vine sa creada ca a reusit sa-si revina dintr-o experienta atat de groaznica.

Sursa: unica.ro
     
Tag-uri: poveste, diabet, vindecare
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii