ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-11-2014, ora 11:31

Postul Craciunului: 5 beneficii uimitoare pentru sanatatea ta daca renunti la carne si lactate

Articol de Madalina Irimia
Desi este o perioada de restrictii alimentare, Postul Craciunului poate fi o binecuvantare pentru sanatatea ta. Aportul caloric redus, insotit de o cantitate mai mare de legume si fructe au numeroase avantaje pentru sanatatea noastra.

Scaderea nivelului colesterolului "rau"

In postul Craciunului, nivelul colesterolului "rau" (LDL) scade, lucru de care beneficiaza intregul organism, dar mai ales sistemul circulator. In plus, regimul de post reduce si riscul de dezvoltare al unor maladii cerebrale ca Alzheimer si Parkinson, prin stimularea celulelor stem in procesul de productie al neuronilor noi.

Imbunatatirea digestiei

Atunci cand nu mai este nevoit sa proceseze carne si alte proteine complexe de origine animala, sistemul digestiv consuma mai putina energie, iar digestia este imbunatatita. Mai mult, proteinele de origine vegetala sunt insotite si de un aport mai mare de vitamine, minerale si grasimi sanatoase.

Detoxifiere generala

Cel mai mare avantaj oferit de Postul Craciunului este o detoxifiere generala a organismului, care include si o incetinire a metabolismului. Pentru a beneficia insa de acest efect pozitiv, este recomandata moderatia in alimentatie in toata aceasta perioada.

Mai multe pe ele.ro
     
Tag-uri: post, beneficii, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii