A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727665074.3684.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Portretul robot al antreprenorului roman: munceste 10 ore pe zi si castiga mai putin de 500 de euro pe luna
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
14-04-2016, ora 11:38

Portretul robot al antreprenorului roman: munceste 10 ore pe zi si castiga mai putin de 500 de euro pe luna

Articol de Madalina Irimia
Antreprenoriatul nu mai este de ceva timp un element strain in peisajul romanesc. Din ce in ce mai multi oameni pornesc o afacere pe cont propriu, fapt sustinut si de cresterea de 51% a numarului de firme SRL-D fata de anul trecut. Insa este intelept acest lucru, avand in vedere ca in medie antreprenorul roman munceste 10 ore pe zi si castiga mai putin de 500 de euro pe luna.

Firma de consultata si audit EY a lansat saptamana trecuta o noua editie a studiului „Baromentrul afacerilor de tip start-up din Romania” la care au raspuns 301 de antreprenori romani ce conduc afaceri cu o vechime mai mica de trei ani. In urma studiului portretul antreprenorului roman se contureaza astfel: este tanar (pana in 35 de ani), se afla la primul test in mediul antreprenorial, de cele mai multe ori afacerea este fondata din economiile personale (69%), lucreaza in medie 10 ore pe zi si castiga cel mult 1000 de euro pe luna din afacere.

„Start-up-ul, prin definitia noastra, este o companie pre-zenta pe piata de cel mult trei ani. Majoritatea antre-pre-norilor (81%) au sub 35 de ani si nu au pornit la drum singuri, 54% din start-up-uri fiind infiintate de doi sau mai multi fondatori, astfel ca noile generatii de antreprenori sunt dispuse sa imparta riscul. Vedem ca antreprenorii din Ro-mania stau bine la acest capitol daca luam in calcul ca, la nivel international, doar 16,1% dintre start-up-urile de mare poten-tial au un singur fondator“, a spus Mihaela Matei, special projects officer in cadrul EY Romania.

Cei mai multi antreprenori aflati la inceput de drum dedica 10 ore afacerii lor in fiecare zi, adica lucreaza cu 21% mai mult decat angajatii cu norma intreaga din Romania. 27% dintre antreprenori depasesc limita celor zece ore, unii ajungand chiar la 18 ore de munca in fiecare zi. Insa veniturile nu sunt chiar pe masura asteptarilor. 38% dintre antreprenorii respondenti in cadrul studiului au un venit lunar situat sub 500 euro, 33% ajung la castiguri de pana la 1000 de euro, iar 11% depasesc nivelul de 2.000 euro pe luna. Asta in conditiile in care in Romania, venitul mediu net in luna noiembrie 2015 s-a ridicat la 432 euro, potrivit studiului.

Continuarea aici
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii