A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719816081.6836.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Portia zilnica de cafea ne ajuta sa traim mai mult
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
24-02-2013, ora 06:40

Portia zilnica de cafea ne ajuta sa traim mai mult

Articol de Madalina Irimia

Pe langa faptul ca ne asigura energia zilnica, cafeaua pare sa ne lungeasca si viata, dar asta doar daca nu avem si alte vicii precum fumatul sau sedentarismul.

Cu cat bem mai multe cesti de cafea, cu atat traim mai mult, demonstreaza un studiu realizat pe aproape o jumatate de milion de subiecti in varsta.

In general, consumul excesiv decafea este considerat nesanatos, dar noul studiu a scos la iveala ca riscul de a deceda din cauza bolilor de inima, a celor respiratorii, a atacurilor cerebrale, accidentelor, diabetului sau infectiilor scade invers proportional cu numarul de cesti de cafea consumate.

Consumul zilnic a doua sau trei cesti de cafea poate reduce riscul decesului prematur cu 10-15%, sustine dr. Neal Freedman, de la Institutul National pentru Cancer, din Statele Unite. Totusi, el a explicat ca nu ar trebui sa bem mai mult de 3 cesti de cafea, deoarece studii au aratat ca un consum mai ridicat de atat nu aduce beneficii in plus.

In studiu, oamenii de stiinta au monitorizat timp de 12 ani un grup de participanti cu varste intre 50 si 71 de ani.

Pe de alta parte, Neal Freedman a mai explicat si ca cel mai mare obstacol in calea participantilor de a-si prelungi viata a fost fumatul. „In acest studiu, era foarte probabil ca participantii care consumau cafea sa si fumeze”. De altfel, el a mai adaugat si ca bautul cafelei este asociat cu o serie de comportamente nesanatoase precum consumul excesiv de alcool sau de carne rosie si adoptarea unui stil de viata sedentar.

Cu toate acestea,cercetatorii nu au descoperit modul in care aceasta bautura reduce mortalitatea dar potrivit unor studii precedente, cafeaua ar putea avea implicatii la nivelul presiunii sanguine.

Sursa: descopera.ro

Foto: cristinne.ro

     
Tag-uri: cafea, studiu, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii