ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-04-2016, ora 10:03

Portia de zahar a romanului, tripla fata de recomandarea OMS. Alimentele care ascund „drogul dulce” si cine incalca regulile

Articol de Cristian Amariei
Romanii au ajuns sa manance in medie 30 de kg de zahar intr-un an. Acest "drog dulce" e ascuns in mai toata mancarea procesata. In timp ce vanzarile cresc, oamenii se imbolnavesc.

80% din mancarurile pe care le cumparam contin zahar. Din aceasta cauza portia romanului de zahar e tripla fata de cea recomandata de Organizatia Mondiala a Sanantatii: 6 lingurite/zi pentru adulti, 3 lingurite/zi pentru copii. Numai ca cei care incalca aceste recomandari sunt chiar producatorii de hrana.

Medic nutritionist: “Jumatate din copii din Romania sunt supraponderali si jumatate din ei sunt obezi.”

Medic nutritionist: “Este o dependent de dulce si ea trebuie tratata ca orice dependenta cu abstinenta in primul rand, pentru ca altfel dulcele cere dulce. “

Industria de preparate nu poate renunta la zahar: da gust unor mancaruri care ar fi de nemancat fara combinatia magica dintre zahar si sare.

Endocrinolog: “Zaharul e fara discutie un drog, un drog aparent inofensiv, dar cu un recul pe sanatate, dezastruos.”

Adevarul e ca orice aliment in exces ne imbolnaveste, dar zaharul a dovedit ca are asupra noastra putere. Il dorim, il cautam si il gasim de multe ori ascuns in mancaruri pe care le credem sanatoase, ne face sa acumulam kilograme, care apoi ne creeaza uriase probleme de sanatate.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Tag-uri: zahar, romania, oms, pericol
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii