ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-02-2016, ora 15:09

Porosenko: Riscul unui razboi deschis cu Rusia, mai mare decat anul trecut

Articol de Cristian Amariei
Riscul unui razboi deschis cu Rusia este in prezent mai mare decat anul trecut, a declarat presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, intr-un interviu acordat publicatiei germane Bild cu ocazia vizitei intreprinse la inceputul acestei saptamani la Berlin, relateaza agentia de presa Interfax-Ukraina, citata de Agerpres.

In sprijinul afirmatiei sale, el a spus ca Rusia nu a respectat niciun punct al acordurilor de anul trecut de la Minsk, ci ca, dimpotriva, pe teritoriul Ucrainei se afla la ora actuala trupe rusesti de ordinul a 8.000 de militari sub comanda proprie, iar la frontiera dintre cele doua tari, Rusia a desfasurat noi unitati care fac permanent aplicatii.

"Rusia investeste mijloace substantiale in pregatirile pentru razboi si noi nu primim niciun fel de explicatii pentru aceste pregatiri", a afirmat presedintele Porosenko in acelasi interviu, citat de Interfax-Ukraina.

Cu ocazia vizitei la Berlin, presedintele ucrainean a subliniat importanta mentinerii sanctiunilor occidentale impotriva Rusiei, apreciind ca acestea constituie un mecanism eficient pentru a convinge Moscova sa puna in aplicare acordurile de la Minsk.

De altfel, cancelarul german Angela Merkel subliniase marti, intr-un comunicat, ca sanctiunile economice impotriva Rusiei nu vor fi ridicate decat in cazul respectarii acordurilor semnate in februarie 2015 la Minsk, sub egida sa si a presedintelui francez Francois Hollande. Tot marti, Merkel i-a cerut intr-o convorbire telefonica presedintelui Vladimir Putin sa-si foloseasca "influenta" asupra rebelilor separatisti din estul Ucrainei pentru a-i face sa respecte acordurile de la Minsk si incetarea focului, a relatat AFP.

In cadrul convorbirilor purtate la 1 februarie, Merkel si Porosenko au convenit ca urmatoarea reuniune in asa-zisul format "Normandia" (Ucraina, Germania, Franta si Rusia) sa aiba loc saptamana viitoare la Paris la nivel de ministri de externe.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii