ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
01-07-2016, ora 09:24

Ponta ramane fara titlul de doctor. Raspunsul lui Curaj: „Sigur ca se va intampla”

Articol de Madalina Irimia
Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) recomanda Ministerului Educatiei retragerea titlului de doctor lui Victor Ponta, lucrarea nu respecta standardele de etica.

Imediat dupa anuntarea deciziei CNATDCU, Victor Ponta a rectionat pe Facebook, comentand ironic ca „tehnocratii au rezolvat principala problema a tarii" si ca intelege ca de acum, „dupa aceasta mare victorie", toate lucrurile o sa mearga bine in Romania. Acesta a anuntat, sarcastic, ca se va apuca sa scrie o noua teza de doctorat, cu tema „Fabuloasa Guvernare Tehnocrata si maretele sale realizari pentru poporul roman". La cateva ore distanta, ministrul Educatiei, Adrian Curaj, a declarat pentru Mediafax ca, atunci cand va primi recomandarea Consiliului National de Atestare a Diplomelor, va semna pentru retragerea doctoratului, fiindca aceasta decizie este una executorie.

Ministrul Educatiei nu are de ales decat sa emita ordinul de retragere a titlului de doctor in momentul in care primeste recomandarea CNATDCU in acest sens, a explicat Adrian Curaj pentru Mediafax.

„Mecanismul a fost gandit astfel pentru ca, indiferent de cine este in pozitia de ministru, decizia CNATDCU sa fie una executorie, evident trebuie sa aiba avize juridice, dar decizia finala a CNATDCU dupa intreaga procedura este o decizie obligatorie pentru cel care e la momentul acela ministru.

Raspunsul este sigur ca da. Procedura este clara, aceasta se respecta si exista o decizie. De aceea am gandit mecanismul astfel, ca ministrul sa nu aiba optiuni, pur si simplu sa se bazeze pe ceea ce a decis CNATDCU. In momentul in care se termina toata procedura, trebuie sa aplici legea. Este un cadrul legislativ care sa nu dea loc jocurilor”, a spus Curaj.

La scurt timp dupa aflarea deciziei CNATDCU, Victor Ponta a reactionat printr-un mesaj ironic pe Facebook, aratand ca, odata cu aceasta „mare victorie" tehnocratii au rezolvat cea mai grava problema a Romaniei si a tinut sa-i informeze, sarcastic, ca se va apuca sa scrie o alta lucrare de doctorat cu tema „Fabuloasa Guvernare Tehnocrata si maretele sale realizari pentru poporul roman".

Continuarea pe gandul.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii