ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
07-08-2014, ora 11:28

Ponta, intr-o scrisoare catre Basescu: In actualele conditii, nu mai pot considera valabil Pactul de coabitare

Articol de Cristian Amariei

Prim-ministrul Victor Ponta i-a transmis, miercuri, 6 august, o scrisoare presedintelui Traian Basescu prin care ii aduce la cunostinta acestuia ca, date fiind declaratiile sale de marti seara, nu mai poate considera valabil Pactul de coabitare institutionala semnat in decembrie 2012.

Am luat act de declaratiile dumneavoastra, din data de 5 august, conform carora Pactul de colaborare institutionala a reprezentat ‘o pacaleala’. (…) Tinand cont de declaratiile amintite anterior, devine evident ca Pactul de colaborare institutionala nu mai produce efectele politice si institutionale pentru care a fost intocmit. In urma afirmatiilor pe care le-ati facut public in ziua de marti, devine clar pentru toti romanii, dar si pentru partenerii nostri, ca ati semnat acest document cu rea-credinta, fara a va asuma in realitate principiile sale. Prin urmare, va aduc la cunostinta pe aceasta cale faptul ca, in actualele conditii, nu mai pot considera valabil Pactul de coabitare institutionala semnat in decembrie 2012″, se arata in documentul citat, remis miercuri.

Premierul reaminteste totodata ca a semnat Pactul de coabitare “din dorinta de a evita o noua criza politica si pentru a da un semnal ca in Romania institutiile pot functiona normal, indiferent de persoanele care le conduc”.

Eu raman in continuare convins ca, in orice situatie politica si dincolo de orice disputa personala, presedintele si prim-ministrul trebuie sa colaboreze pentru binele public. Din pacate, dumneavoastra ati aratat in mod repetat ca nu sunteti interesat de acest lucru”, mai arata Victor Ponta, adaugand ca, la acel moment, Traian Basescu a fost cel care a prezentat documentul institutiilor europene “ca o dovada ca suntem capabili sa asumam regulile democratice si sa veghem la buna functionare a institutiilor”.

Va readuc aminte ca, in acea perioada, tocmai dumneavoastra ati fost cel care ati prezentat documentul, in public, liderilor europeni, printre care presedintelui de atunci al Comisiei Europene si presedintelui Parlamentului European, dar si ambasadorilor acreditati la Bucuresti. Acest document a fost adus la cunostinta partenerilor Romaniei, ca o dovada ca suntem capabili sa asumam regulile democratice si sa veghem la buna functionare a institutiilor”, mai precizeaza premierul.

Integral pe financiarul.ro

Foto: paginadepolitica.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii