ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
07-09-2016, ora 08:44

Ponta este URMARIT PENAL intr-un nou dosar. In acest caz apare si un nume de rezonanta internationala

Articol de Cristian Amariei
Fostul premier Victor Ponta a fost pus sub control judiciar, pentru o perioada de 60 de zile, de catre procurorii DNA Ploiesti, in dosarul in care a fost audiat marti.

In acest caz apare si un nume de rezonanta internationala: Tony Blair, fost premier al Marii Britanii. Procurorii banuiesc ca una dintre vizitele lui Tony Blair la Bucuresti ar fi fost finantata de PSD din bani negri.

"Afacerea Blair" - sub acest nume este cunoscut intre anchetatori noul dosar de coruptie ce il vizeaza pe Victor Ponta, dar si pe apropiatul sau, deputatul Sebastian Ghita. Surse din interiorul anchetei spun ca, in calitate de predesedinte al PSD, Ponta ar fi primit 220 de mii de euro de la Sebastian Ghita pentru a-l sprijini la alegerile parlamentare din 2012.

Ghita urma astfel sa candideze intr-un colegiu in care avea sanse sa castige. Anchetatorii au informatii ca banii ar fi fost folositi pentru a acoperi cheltuielile facute cu ocazia uneia dintre vizitele pe care fostul prim ministru al Marii Britanii Tony Blair le-ar fi facut la Bucuresti. Sebastian Ghita si un om de afaceri, apropiat al sau, sunt acuzati de spalare de bani.

Potrivit unui comunicat de presa al DNA, Victor Ponta este urmarit penal intr-un nou dosar, pentru folosirea influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite si complicitate la infractiunea de spalare de bani.

Fostul premier ar fi primit 220.000 de euro pentru a sprijini la alegerile parlamentare din 2012 "un om de afaceri", pentru ca acesta sa candideze intr-un colegiu in care ar fi avut sanse sa castige, au precizat procurorii anticoruptie.

Fostul premier Victor Ponta a parasit marti dupa-amiaza sediul DNA Ploiesti dupa aproximativ o ora si jumatate. La plecare, el a spus ca nu poate sa faca declaratii in acest dosar, procurorul comunicandu-i o decizie in acest sens.

In schimb, in scurt timp, fostul presedinte al PSD a comentat aceasta situatie pe pagina sa de pe Facebook. Desi informatia privind suma de 200.000 de euro pe care ar fi primit-o a fost data de un comunicat oficial al DNA, Ponta sustine ca ar fi o stire ... "pe surse:

"Aceasta este o informatie "pe surse" neadevarata - nu m-a acuzat nimeni ca am primit 220.000 ( sau orice alta suma de bani)! Decizia procurorilor a fost urmatoarea "sa nu fac declaratii in mass media referitoare la obiectul cauzei sau aprecieri la adresa procurorilor care instrumenteaza cauza, la celelalte persoane cercetate in cauza, precum si la martorii audiati" -

Aceasta masura o voi contesta maine in fata judecatorilor de la ICCJ! Dupa decizia ICCJ voi putea sa imi expun punctul de vedere si sa imi demonstrez nevinovatia!" - a scris ponta pe reteaua de socializare.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii