A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719810690.769.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ponta, despre protestele legate de votul din diaspora: „Se pregateste confiscarea temei de Basescu si Iohannis”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-11-2014, ora 09:49

Ponta, despre protestele legate de votul din diaspora: „Se pregateste confiscarea temei de Basescu si Iohannis”

Articol de Madalina Irimia
Premierul Victor Ponta, candidatul aliantei electorale PSD-UNPR-PC la alegerile prezidentiale, considera legitima nemultumirea romanilor din diaspora care nu au reusit sa voteze in primul tur, dar sustine ca recentele proteste din tara reprezinta o pregatire de confiscare a acestei teme de catre Traian Basescu si Klaus Iohannis, candidatul ACL, si "un plan ticalos impotriva Romaniei".

"Domul Basescu, in primul rand, cel care, stiti, el deja scria, sa-l dam afara pe Corlatean dar nu se incheiase votul, mai erau inca doua ore de vot, dupa aceea a scris o scrisoare catre membrii BEC ca sa-i preseze, incercand sa-l ajute pe domnul Iohannis. Dupa care cei de la ACL, care au organizat o parte din protestele de ieri, au confiscat romanilor din diaspora aceasta tema, au transformat-o intr-o tema electorala a lor. Veniti sa ne luptam cu ... Atentie! Votul din diaspora trebuie exercitat de toti romanii care vor sa voteze, dar nu inseamna ca trebuie sa voteze doar aia ai lui Iohanis. Au votat cu diversi candidati si vor vota cu diversi candidati. Deci ei le-au confiscat voturile si nemultumirea. Din informatiile pe care eu le detin, totul este o pregatire de confiscare a acestei teme de catre domnul Basescu si de catre domnul Iohannis care e secundar, ca de obicei in aceasta schema. Domnul Basescu este cel care va avea puterea, care duminica viitoare, daca nu este un scor foarte mare, sa vina sa conteste alegerile si sa zica: Dom'le, raman eu presedinte, Traian Basescu, pana se judeca contestatiile, pana... E un plan ticalos impotriva Romaniei conceput de domnul Basescu si in care domnul Iohannis joaca un rol doar", a afirmat Ponta, duminica la Antena 3.

El a explicat ca nemultumirea celor din diaspora care nu au reusit sa voteze este legitima, motiv pentru care vor fi puse in aplicare, in turul al doilea, unele masuri.

"Dar repet, nemultumirea e legitima a romanilor din diaspora, solutiile logistice exista si se vor pune in aplicare. Pentru a doua parte, si acolo exista solutii legale. si cei ca domnul Basescu, domnul Blaga, domnul Iohannis, domnul Predoiu si toata gasca care vor incerca saptamana viitoare sa conteste rezultatul votului, si pentru ei exista sanctiuni legale. Pentru ca aici, in 2012, au scapat si stiti cum au scapat si probabil se bazeaza pe aceleasi lucruri si acum — ca merg la Curtea Constitutionala, ca a sa spuna... Eu cred ca de data aceasta nu se mai poate. si ii asigur pe toti romanii. ii rog sa vina la vot sa voteze ceea ce cred ei ca e bine si ii asigur ca duminica viitoare nu isi va mai bate nimeni joc de votul lor cum s-a intamplat in 2012 (...) Nemultumirea celor din diaspora care au cerut sa voteze si nu au votat pentru ca nu reusit in programul sectiilor de vot este legitima si au dreptate. si daca vor sa voteze romanii si in tara si afara, trebuie sa voteze (...) si vor avea cabine de vot, oameni in sectie, stampile, vor avea tot ce trebuie. Nu stiu eu detalii, dar vor vota cei de afara", a adaugat Ponta.

Prim-ministrul a precizat ca atat votul romanilor din diaspora cat si cel al romanilor din tara este la fel de important.

"Eu nu sunt de acord ca votul din diaspora este bun si votul din tara este rau. Ca cei 160.000 care au votat in diaspora, o parte pentru mine, o parte pentru domnul Iohannis, pentru Macovei, ei sunt buni, iar cei 9 milioane si jumatate care au votat sunt toti cumparati, sunt toti prosti, sunt toti inculti. Au fost facuti in toate felurile romanii din tara. Atentie, 9 milioane si jumatate au venit in tara, au votat civilizat: unii pentru mine, altii pentru Iohannis. Deci ideea ca cei din afara sunt superiori celor din tara, nu mi se pare corecta. si nici cei din tara nu sunt mai buni decat cei din afara. Suntem toti romani si suntem egali. si daca noi ii respectam pe cei care voteaza in diaspora, cred ca si ei trebuie sa respecte votul celor din tara. Propaganda lor creeaza niste falii ingrozitoare. Am vazut cum e impartita Romania in doua: intre Ardeal si Banat care a votat cu Iohannis si restul tarii. Nu tot Ardealul si Banatul au votat cu domnul Iohannis. Eu am primit un milion de voturi. Un milion de ardeleni si banateni si maramureseni m-au votat. Este enorm", a afirmat Ponta.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii