ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
20-03-2015, ora 12:22

Ponta despre propunerea la MFP: „Dupa ce voi vorbi cu presedintele, va vom anunta”

Articol de Madalina Irimia
Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Palatul Parlamentului, ca va anunta pe cine va propune la Ministerul Finantelor numai dupa ce se va consulta cu presedintele Klaus Iohannis, cu care are "o relatie institutionala foarte normala".

Intrebat pe cine va propune la MFP, Ponta a raspuns: „Dupa ce voi discuta cu presedintele, va voi anunta si pe dumneavoastra. (...) Asa spun Constitutia Romaniei si legile Romaniei (...) si anume faptul ca orice numire si revocare din functie a unui ministru trebuie semnata de catre presedinte prin decret, la propunerea primului-ministru. Avem o relatie institutionala foarte normala si asa trebuie sa functioneze”.

Premierul Victor Ponta a anuntat joi ca i-a aprobat demisia ministrului Finantelor, Darius Valcov, dupa ce DNA a cerut sesizarea Senatului pentru incuviintarea retinerii si arestarii preventive a acestuia.

„Avand in vedere noua cerere a DNA, am aprobat demisia dlui Valcov! Voi prezenta in cel mai scurt timp presedintelui Iohannis o noua propunere pentru MFP”, a precizat Victor Ponta.

Valcov este cercetat de DNA intr-un dosar cu privire la savarsirea infractiunii de trafic de influenta.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii