A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664110.6274.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ponta, catre liberali: „Pentru o actiune politica serioasa este nevoie de consens pe teme precum revizuirea Constitutiei”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
06-01-2015, ora 09:20

Ponta, catre liberali: „Pentru o actiune politica serioasa este nevoie de consens pe teme precum revizuirea Constitutiei”

Articol de Madalina Irimia
Premierul Victor Ponta, presedintele PSD, a declarat luni ca a luat act de opinia exprimata de liderii PNL privind organizarea de alegeri anticipate, dar a adaugat ca pentru o actiune politica serioasa este nevoie de un dialog si un consens pe teme precum schimbarea Constitutiei, a legii electorale, a celei privind finantarea partidelor si a organizarii administrativ-teritoriale.

"Am luat act despre anuntul facut de liderii PNL si sigur respect dreptul Opozitiei de a actiona cum considera. Dar pentru a putea avea o reactie serioasa, nu doar politicianista, este nevoie de dialog pentru a lamuri urmatoarele aspecte esentiale: 1 — daca se doresc alegeri anticipate aceasta inseamna ca ramane in vigoare actuala lege (CCR a decis, la solicitarea chiar a PDL, ca niciun nou sistem electoral nu poate fi aplicat mai repede de un an de la adoptare). isi asuma PNL aceasta situatie? 2 — inseamna ca noii parlamentari vor fi la fel de numerosi si alesi pe un sistem pe care toti il consideram neadecvat!! isi asuma PNL aceasta situatie? 3 — pentru a avea anticipate este nevoie, in conformitate cu art. 89 din Constitutie, de o procedura care presupune o criza politica de cel putin 60 zile, plus campanie electorala si plus formarea noului Parlament si Guvern! in total, cel putin 100 de zile de instabilitate!!! isi asuma PNL aceasta situatie?", a scris premierul pe pagina sa de Facebook.

Victor Ponta a reamintit ca la votul din 15 decembrie din Parlament rezultatul a fost de 377 voturi de sustinere pentru Guvern si 143 pentru Opozitie.

"S-a schimbat ceva fundamental in raportul parlamentar ?? stiu de asta doar liderii PNL si nimeni altcineva? O tara are nevoie de o majoritate functionala pentru a indeplini un program serios de guvernare, altfel sa ceri inlocuirea unui Guvern fara sa spui ce pui in loc este un gest cu consecinte negative in toate domeniile! isi asuma PNL aceasta situatie?", a afirmat Ponta.

Premierul adreseaza un apel catre liderii PNL la dialog si consens pe cateva teme considerate importante.

"In concluzie, adresez un apel liderilor PNL sa avem un dialog si sa gasim un consens in primul rand pentru schimbarea legii electorale, a Constitutiei, a legii finantarii partidelor si a organizarii administrativ—teritoriale! Dupa care, sigur, facem si alegeri", conchide Victor Ponta.

Liberalii vor initia in noua sesiune parlamentara o motiune de cenzura, dupa prezentarea programului de guvernare al PNL care are ca termen limita data de 28 februarie, a anuntat, luni, copresedintele PNL Alina Gorghiu intr-o conferinta de presa comuna cu copresedintele PNL Vasile Blaga. Gorghiu a subliniat ca, in ceea ce priveste preluarea exercitiului guvernarii, PNL isi doreste alegeri anticipate.

"Opinia noastra (...) nu s-a schimbat, ne dorim, in primul rand, alegeri anticipate, desigur nu suntem copii, stim ca este un lucru care se poate indeplini extrem de dificil, aceasta este Constitutia, cu ea defilam si noi, acelorasi dispozitii din Constitutie ne vom supune", a spus copresedintele PNL.

Alina Gorghiu a mai precizat ca, dupa prezentarea programului de guvernare, va fi depusa o motiune de cenzura.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii