ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
01-06-2016, ora 09:46

Ponta: „Nu cred ca exista, in prezent, o meserie mai periculoasa in Romania decat cea de primar”

Articol de Cristian Amariei
Fostul premier Victor Ponta a declarat marti seara, intr-o conferinta de presa la Bacau, ca in opinia sa nu "exista in prezent o functie, o meserie mai periculoasa in Romania decat cea de primar".

El a spus ca primarii sunt pasibili de pedeapsa penala penala pentru abuz in serviciu orice ar face.

"Daca nu semneaza un document, un contract, este abuz in serviciu. Daca semneaza, este abuz in serviciu. Ori asta explica blocajul din administratie, un blocaj peste care putem sa trecem daca am avea un guvern responsabil cu soarta tarii. Chestiunea trebuie lamurita, dar nu prin ordonanta de urgenta, care mai rau incurca. Ia inchipuiti-va ca dadeam eu ordonanta de urgenta pentru a schimba Condul Penal si Codul de procedura penala. Pai ieseau tinerii frumosi si liberi, se legau de Palatul Victoria. Cand a dat doamna Pruna ordonanta de urgenta nu a mai zis nimeni nimic. Astazi orice ai face este oricum abuz in serviciu, daca esti de la PSD este interpretat. Daca esti de la PNL in principiu scapi", a afirmat Ponta.

Fostul premier a subliniat ca e nevoie de legislatia privind achizitiile publice si cea de clarificare a sintagmei de abuz in serviciu. "Cele doua legislatii privind achizitiile publice si lamurirea responsabilitatii celui care isi asuma raspunderea, in speta primarii, sunt absolut necesare pentru ca altfel nu cred ca exista o meserie mai periculoasa in Romania decat cea de primar. Nici scafandrii, nici aviatorii nu sunt in asemenea pericol cum este primarul", a mai spus Victor Ponta.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii