A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727675626.3105.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ponta: „Gardul care sa opreasca refugiatii denota un mod de gandire care scoate Ungaria din Europa”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
16-09-2015, ora 09:14

Ponta: „Gardul care sa opreasca refugiatii denota un mod de gandire care scoate Ungaria din Europa”

Articol de Cristian Amariei
Premierul Victor Ponta a reiterat, marti seara, la o emisiune de televiziune, pozitia sa fata de initiativa Ungariei de a ridica un gard la frontiera cu Romania, pentru a opri valul de imigranti.

Premierul Victor Ponta a declarat ca Ungaria, la fel ca si Romania, este in Uniunea Europeana pentru ca asa a ales, iar integrarea in UE presupune atat drepturi, cat si obligatii. De aceea, criza imigrantilor este o problema a tuturor, iar ridicarea unui gard nu rezolva nimic.

"Povestea ca Ungaria isi face gard si arunca problema in Serbia, Romania, Austria, denota un mod de gandire care scoate Ungaria din Europa. Suntem in UE, noi am vrut. Problema este a tuturor, nu doar a Romaniei sau a Ungariei. Daca Ungaria isi face gard, nu rezolva nimic. Stilul Ungariei, care isi pune un gard.. Nu este o atitudine normala nici intr-o comunitate, nici intre tari. Unii oficiali maghiari ar trebui sa-i tinem dupa gard, sa nu se mai plimbe prin Transilvania sau in Europa si sa spuna lucruri ciudate.", a declarat Victor Ponta la o emisiune de televiziune.

Premierul a pus si problema riscurilor pe care le implica mobilizarea armatei maghiare la granita: "Eu ma gandesc cu groaza la un singur lucru care e posibil: ce facem daca militarii maghiari se apuca si trag sau ucid niste copii, niste femei?"

Premierul a subliniat faptul ca Romania nu poate primi mai mult de 1.700 de refugiti, pentru ca tara noastra are solutii doar pentru un numar limitat de imigranti. "Doar pentru 1.700 de imigranti avem solutii. Ca sa nu mai zic ca ei nu vor sa ramana in Romania, vor sa ajunga in Germania", a completat oficialul.

Acesta considera ca Europa nu este pregatita sa primeasca un numar atat de mare de refugiati. "Suntem in fata unei provocari cu care Europa nu a fost obisnuita. Problema este foarte complicata", a declarat Ponta.

Victor Ponta: „Nu putem sa ne transformam intr-o cetate asediata si din est si din sud”

In plus, premierul a atras atentia si asupra problemelor de la celelalte frontiere ale Romaniei. "Sa nu uitam ca Romania nu are doar granita cu Ungaria, ci are in est un alt conflict, din Ucraina. Romania o are si pe vecina Republica Moldova, unde sunt tulburari si probleme foarte mari. Multumim lui Dumnezeu, Romania a facut niste pasi uriasi din punct de vedere politic, economic, social si nu putem sa ne transformam intr-o cetate asediata si din est si din sud. De asta propunerea noastra este sa tratam problema ca una europeana. Singuri nu putem sa rezolvam problema", a completat primul ministru.

Ponta: „Sanctionez comportamentul unor oficiali maghiari, sunt o rusine pentru valorile UE”

Anterior declaratiilor facute la emisiunea de televiziune, Victor Ponta a scris pe contul sau de Facebook ca nu doreste sa raspunda provocarilor venite din partea unor reprezentanti guvernamentali maghiari, dar unii au un comportament care arata ca sunt o "rusine pentru valorile UE", unii decidenti politici nefiind cu nimic mai buni decat cei din Siria sau Libia.

"NU doresc sa raspund la provocarile venite din partea unor reprezentanti guvernamentali maghiari - dar cititi relatarea de mai jos si veti intelege indignarea pe care o simt, ca om si cetatean european, fata de mentalitati si atitudini pe care Europa le-a vazut doar in anii 1930-40!

Ca multi alti lideri politici europeni am datoria sa atrag atentia si sa sanctionez comportamentul constant al unor oficiali guvernamentali de cel mai inalt nivel din Ungaria. Acestia sunt o rusine pentru cultura si valorile Uniunii Europene; si in atitudinile antisemite, si in ceea ce priveste tratamentul minoritatilor de toate tipurile, si acum in timpul crizei refugiatilor!

Sarma ghimpata, legi agresive, inchisori si brutalitate cu siguranta nu vor rezolva problema - doar vor arata ca in Ungaria, in inima Europei, sunt decidenti politici cu nimic mai buni decat cei din Siria, Libia sau alte tari din care fug respectivii refugiati!

Cred in solidaritate, in solutii rationale si sustenabile si mai ales in superioritatea valorilor europene - ce vedem in ultimele zile in Ungaria este in totala contradictie tocmai cu aceste obiective si valori!", a scris Ponta pe Facebook.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii