A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719832847.2924.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ponta: EXCLUDERILE au fost corecte. Vanghelie e DISTRUCTIV. Vor fi decizii dureroase in rebranduirea PSD
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
29-11-2014, ora 11:34

Ponta: EXCLUDERILE au fost corecte. Vanghelie e DISTRUCTIV. Vor fi decizii dureroase in rebranduirea PSD

Articol de Cristian Amariei
Victor Ponta a declarat, vineri, ca decizia de excludere din PSD a lui Mircea Geoana si Marian Vanghelie a fost una corecta, lucru confirmat de declaratiile celor doi facute dupa sedinta CExN. Ponta l-a acuzat pe Vanghelie ca este "distructiv in interior" si a explicat ca o rebranduire a PSD, in care vor fi luate "decizii dureroase", nu se poate face cu oameni care sunt "contra".

"Ieri am discutat sase ore despre ce e de facut pe termen scurt si mediu. si am fost aproape toti de acord ca PSD are nevoie de un nou proiect politic pe care sa-l construiasca in 2015 si sa il aplice cu consecventa pentru ca oamenii nu ne vor crede de la inceput. (...) Trebuie un nou proiect politic, altfel in 2016 vom pierde cu siguranta. S-a incheiat un ciclu, trebuie sa inceapa un nou ciclu.

In aceasta reinventare a PSD, vor fi decizii foarte grele si decizii dureroase. Eu am indentificat trei probleme: Cum facem ca, dupa 25 de ani si cu un lider de 42 de ani, noi tot suntem partidul comunistilor pentru ca asta am vazut la foarte multi tineri. Cum facem sa aratam ca nu mai suntem partidul care apara toti coruptii. Cum facem sa aratam ca nu suntem baronilor locali... Sunt niste provocari uriase, o rebranduire extrem de grea care nu tine doar de exterior, hai sa punem o alta culoare, tine de modul de actiune si de gandire. Pentru niste schimbari foarte dureroase si foarte grele, este nevoie de o echipa solidara (...) Ori aceasta echipa nu are nicio sansa sa-si faca si propria schimbare si sa reziste la o batalie politica dura, 2015-2016, daca intotdeauna in interior ai niste oameni care sunt contra", a declarat Victor Ponta la DCNews Live.

Liderul PSD a explicat ca, la sedinta CExN, a fost un vot de 80 la 2, din acre un vot "impotriva" al lui Ion Iliescu care "a zis ca nu e de acord cu excluderile".

"Am zis: hai sa ne despartim drumurile: Eu stiam, si colegii mei la fel, ce gandesc dl Geoana si Vanghelie despre noi si despre viitorul partid. Toate lucrurile pe care le-au spus cei doi aseara denota ca decizia a fost corecta. Nu puteam fi impreuna. Pur si simplu s-au despartit niste drumuri, eu nu le-am facut si nu le voi face reprosuri personale, nu o sa raspund la toate acuzatiile pe care le-am auzit aseara... Ieri in sedinta au spus ca il sustin pe Victor, dupa care aseara au spus ceea ce stiam", a precizat Ponta.

Liderul PSD a adaugat ca, daca la sedinta CExN, era un scor de 40 - 40, era clar ce "o ruptura".

In ceea ce il priveste pe Marian Vanghelie, Ponta a spus ca acesta e "distructiv in interior, intr-o organizatie": "Are aceasta capacitate distructiva in interior".

Despre Mircea Geoana, liderul social-democrat a aratat ca a fost exclus pentru ca avea "o gandire si un proiect de viitor care nu era egal cu al celorlati 80".

Cat il priveste pe Dan Sova, Ponta a spus ca situatia este diferita: "A fost prea grabit. Luni, imediat dupa alegeri, a intrat in valul acela ca trebuie facute schimbari. Eu cred ca Dan sova va ramane alaturi de noi. in Dan Sova am speranta ca a inteles de ce a trebuit sa primeasca o sanctiune".

Ponta a precizat ca cei trei pot contesta decizia de excludere la Consiliul national din primavara.

Mircea Geoana, Marian Vanghelie si Dan Sova au fost exclusi din PSD. Propunerea de excludere a fost facuta de Victor Ponta, decizia fiind luata joi, in sedinta Comitetului Executiv National.

Victor Ponta a declarat, joi, dupa sedinta, ca Mircea Geoana, Marian Vanghelie si Dan Sova au primit sanctiune de excludere din partid, iar el isi asuma propunerea de excludere a celor trei. Potrivit lui Ponta, Congresul partidului va avea loc in primavara lui 2015, iar social-democratii au decis sa-si asume in continuare actul guvernarii.

Sursa: rtv.net

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii